Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι μαθητές μαθαίνουν για τους σεισμούς

Ασκήσεις ετοιμότητας για την αντιμετώπιση ενδεχόμενου σεισμού, θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία της Αττικής με απόφαση της Νομαρχίας Αθηνών.

Με εντολή του Νομάρχη Αθηνών Δημήτρη Ευσταθιάδη, πραγματοποιήθηκε χτες σύσκεψη στην οποία συζητήθηκε το θέμα της ενημέρωσης των μαθητών για τον τρόπο αντίδρασης σε ενδεχόμενο ισχυρό σεισμό και αποφασίστηκε την Τετάρτη να πραγματοποιηθεί εκ νέου σύσκεψη στη Νομαρχία Αθηνών, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Οργανισμού Αντισεισμικής Προστασίας, ο οποίος και θα δώσει τις απαραίτητες οδηγίες προς τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συνέχεια θα ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί με την ευθύνη των οποίων θα πραγματοποιηθούν οι ασκήσεις ετοιμότητας στα σχολεία που ανήκουν στη Νομαρχία Αθηνών.

Επίσης στη χτεσινή σύσκεψη επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να επαναληφθεί το φαινόμενο που παρατηρήθηκε σε ορισμένα σχολεία τις μέρες που έγιναν οι σεισμικές δονήσεις, της διακοπής των μαθημάτων με πρωτοβουλία των εκπαιδευτικών, υπό το φόβο ενός νέου σεισμού.

Οι μαθητές, τονίστηκε στη σύσκεψη, θα πρέπει να παραμένουν στο χώρο του σχολείου με ευθύνη των δασκάλων και των καθηγητών μέχρι την ώρα λήξης του ωραρίου.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ