Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Β. ΜΠΟΥΤΑΣ
Να μετεγκατασταθεί η Κοινότητα Λαμπερού

Η κυβέρνηση πρέπει να πάρει συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να μετεγκατασταθεί κατεπείγοντος η Κοινότητα Λαμπερού του νομού Καρδίτσας, είπε χτες στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Β. Μπούτας, αναπτύσσοντας Επίκαιρη Ερώτηση προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι στην Κοινότητα σημειώνονται έντονες εδαφικές κατολισθήσεις, το ΙΓΜΕ έχει προτείνει την επείγουσα μετεγκατάσταση, από το 1976 έχει χαρακτηριστεί ως κατολισθαίνουσα, αλλά μέχρι σήμερα δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι οι κάτοικοι να ζουν με το φόβο ότι θα θρηνήσουν ανθρώπινες ζωές.

Ο παριστάμενος υφυπουργός ΠΕΧΩΔΕ Θ. Κολιοπάνος,στην απάντησή του, αφού αναγνώρισε ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα, είπε ότι το υπουργείο έχει πάρει μία σειρά από μέτρα για τη λύση του προβλήματος, αλλά με δύο αποφάσεις του το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε το σχετικό σχέδιο.

Ο Β. Μπούτας τόνισε ότι το πρόβλημα ταλαιπωρεί χρόνια τους κατοίκους του χωριού, παρά τις υποσχέσεις που υπάρχουν, η τελευταία επίσκεψη μάλιστα έγινε πριν από τέσσερις - πέντε μήνες. Παρά τη διαβεβαίωση ότι θα λυθεί το πρόβλημα, ότι θα υπάρξει εναλλακτική λύση για να ξεπεραστεί το πρόβλημα από το Συμβούλιο της Επικρατείας, εν τούτοις δεν προχώρησε.

"Νομίζουμε, είπε, ότι μπορεί με νομοθετική ρύθμιση να λυθεί το πρόβλημα του Συμβουλίου της Επικρατείας. Θα φέρετε νομοθετική για να ξεπεραστούν τα εμπόδια, δεδομένου ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις που θα προφυλάξουν τη ρύπανση των νερών της λίμνης Πλαστήρα, που πολύ σωστά πρέπει να προφυλαχτούν και όχι μόνο σε αυτό το χωριό, αλλά και στα άλλα χωριά, γιατί είναι πράγματι ανεκτίμητος φυσικός πλούτος".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ