Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Σχέσεις στη βάση κοινών στόχων

Συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ και του ΚΚΡΟ στη Μόσχα

Μέσα σε κλίμα φιλίας και συντροφικότητας πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα στις 6/11/97, στο κτίριο της Δούμας, συνάντηση αντιπροσωπειών του ΚΚΕ και του ΚΚΡΟ.

Ο Βαλεντίν Κουπτσόφ,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΡΟ, ευχαρίστησε το ΚΚΕ που παίρνει μέρος στις εκδηλώσεις για τα 80 χρόνια της Οχτωβριανής Επανάστασης. Ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για τη σημερινή κατάσταση στη Ρωσία, για τις δραστηριότητες και τα καθήκοντα του ΚΚΡΟ. Εξέφρασε την επιθυμία του ΚΚΡΟ για συνέχιση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο κομμάτων στη βάση κοινών επιδιώξεων και στόχων.

Ο Σπ. Χαλβατζής ενημέρωσε τους Ρώσους συντρόφους για την κατάσταση στην Ελλάδα, για την εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική σε βάρος των εργαζομένων από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Υπογράμμισε τους κινδύνους που συνεπάγεται η δραστηριότητα του αμερικανικού ιμπεριαλισμού και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας, και ιδιαίτερα στο Αιγαίο και την Κύπρο. Αναφέρθηκε στην πολιτική του ΚΚΕ, στη δράση για την ανάπτυξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος, στην πάλη ενάντια στο ΝΑΤΟ και στις επεμβατικές και επεκτατικές του δραστηριότητες. Τόνισε τα καθήκοντα που προωθεί το Κόμμα στη βάση των αποφάσεων του 15ου Συνεδρίου για τη συγκρότηση του αντιιμπεριαλιστικού αντιμονοπωλιακού δημοκρατικού μετώπου πάλης του λαού. Εξέφρασε τη διάθεση των κομμουνιστών και άλλων προοδευτικών ανθρώπων στην Ελλάδας για την υπεράσπιση της Οχτωβριανής Επανάστασης και την εμπιστοσύνη τους στον αγώνα για δημοκρατία, ειρήνη, πρόοδο και σοσιαλισμό.

Η ελληνική αντιπροσωπεία πήρε μέρος στη χτεσινή μεγάλη διαδήλωση για την Οχτωβριανή Επανάσταση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ