Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Ρεσιτάλ ψευδολογίας

Δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα, λέει ο Δ. Ρέππας!

Σε ένα άνευ προηγουμένου ρεσιτάλ ψευδολογίας επιδόθηκε χτες ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης αποδεικνύοντας και έμπρακτα ότι τούτη η κυβέρνηση έχει καταστήσει την απάτη σε μέσο προώθησης και υπεράσπισης της εθελοδουλίας της απέναντι στο ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς.

Ο Δ. Ρέππας, έφτασε χτες στο σημείο να ισχυριστεί ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πυρηνικά όπλα! Πριν φτάσει όμως σε αυτή την απείρου κάλλους και ήθους επιχείρηση παραπλάνησης του ελληνικού λαού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέπρεψε προχωρώντας σε απαντήσεις που ούτε λίγο ούτε πολύ ισοδυναμούν με διακήρυξη του τύπου "σας λέω ψέματα, το ξέρω ότι το ξέρετε ότι λέω ψέματα, συνεχίζω να τα λέω και το απολαμβάνω"! Ας σημειωθεί ότι σε παλιότερες δηλώσεις της η κυβέρνηση, όχι μόνο δε διανοούνταν να διαψεύσει την αλήθεια, αλλά χαρακτήριζε το θέμα ως "εθνικής ασφαλείας", ώστε να καταφέρνει να το προσπερνά.

Συγκεκριμένα, όταν χτες ο Δ. Ρέππας ρωτήθηκε από το "Ρ" για την ύπαρξή πυρηνικών όπλων στην Ελλάδα, διεμείφθη ο ακόλουθος διάλογος:

Εκπρόσωπος: Εχω απαντήσει, κατ' επανάληψη, σας παραπέμπω σ' αυτές τις απαντήσεις.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εχετε δώσει δύο διαφορετικές απαντήσεις, κ. υπουργέ.

Ε: Ωραία! Θα διαλέξετε όποια σας συμφέρει (...)

Ρ: Γιατί δεν αντέδρασε ο πρωθυπουργός στην καταγγελία (της Αλέκας Παπαρήγα προχτές στη Βουλή για την παρουσία πυρηνικών στην Ελλάδα);

Ε: Τι σημαίνει αυτό; Οτι για οτιδήποτε λέγεται ή γράφεται, εφόσον δεν υπάρχει αντίδραση, αυτομάτως περιβάλλεται με το κύρος του ορθού και του αληθινού, αυτό που λέγεται και γράφεται;

Οταν αμέσως μετά ο Ρ έθεσε το ερώτημα αν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαψεύδει την έκθεση των επιστημόνων ατομικής ενέργειας των ΗΠΑ που είδε το φως της δημοσιότητας τον περασμένο Σεπτέμβρη και η οποία συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στις χώρες αποθήκευσης πυρηνικών όπλων απάντησε: "Διαψεύδω"!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ