Σάββατο 8 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Στα 80χρονα του Οχτώβρη

Ο 80χρονος φάρος της ανθρωπότητας, ο δρόμος που απέδειξε ότι το βασίλειο της εκμετάλλευσης δεν μπορεί παρά να τσακιστεί και στη θέση του να ορθωθεί το βασίλειο της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της προκοπής, φωτίζει λαμπρότερα από ποτέ τα όνειρα και τις ελπίδες του πλανήτη. Ναι! Σήμερα παρά ποτέ η Οχτωβριανή Επανάσταση είναι το σύμβολο ενός κόσμου που το μέλλον του δεν μπορεί και δεν πρέπει να συνθλιβεί από τη βαρβαρότητα των σφετεριστών του μόχθου των δισεκατομμυρίων ανθρώπων της δουλιάς. Σήμερα παρά ποτέ η έφοδος των Μπολσεβίκων στα Χειμερινά Ανάκτορα, το άνοιγμα της αυλαίας ενός "άλλου" κόσμου, γίνεται το ορόσημο για το πέρασμα της οικουμένης από την προϊστορία της δουλίας στην πραγματική ιστορία. Την ιστορία της ισότητας, της ανύψωσης όλων προς τα πάνω, της παροχής στον καθένα ό,τι του ανήκει με βάση την προσφορά του και τις ανάγκες του. Την ιστορία που η συγγραφή της δε θα ανήκει στους εκμεταλλευτές, αλλά στους παραγωγούς και τους οικοδόμους του κοινωνικού πλούτου.

***

Πριν από 80 χρόνια, η εργατική τάξη της Ρωσίας μαζί με τους συμμάχους της απέδειξε πόσο ανιστόρητοι ήταν, και τότε και τώρα, όλοι αυτοί που "προφητεύουν" ότι η υπόθεση του εξανθρωπισμού του ανθρώπου είναι "τελειωμένη". Ακόμα περισσότερο, η Οκτωβριανή Επανάσταση, έμελλε να αποτελέσει μια επέτειο όπου γιορτάζεται η επαλήθευση μιας βασικής αλήθειας: Οτι οι εργαζόμενοι, η κινητήρια δύναμη της κοινωνικής εξέλιξης μπορούν να μετατραπούν από τη σιωπηλή πλειοψηφία των εκμεταλλευόμενων στην πλειοψηφία των εξουσιαστών, που θα κρατήσουν την εξουσία όσο χρόνο χρειαστεί για να καταργηθεί κάθε εξουσία και κάθε εκμετάλλευση. Μα πάνω από όλα, ο σοσιαλιστικός άνεμος που σάρωσε στο πέρασμά του το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα στις αρχές του αιώνα, κατέστησε το Μεγάλο Οχτώβρη συνώνυμο επαλήθευσης της κοσμοθεωρίας του Μαρξισμού - Λενινισμού.

Τον Οχτώβρη του 1917, ο Λένιν και το κόμμα του, επιβεβαίωσαν ότι η εργατική τάξη και όλοι οι καταπιεσμένοι έχουν μια ιστορική αποστολή. Να αποτινάξουν το ζυγό των κεφαλαιοκρατών και να εγκαθιδρύσουν τη λαϊκή εξουσία, αποτινάσσοντας τη δικτατορία των ιμπεριαλιστών. Ο Οχτώβρης του 1917 άφησε αναλλοίωτη παρακαταθήκη ότι οι παραγωγοί του πλούτου, οργανωμένοι στο κόμμα τους, σε ένα κόμμα νέου τύπου, μπορούν να χτίσουν τον "άλλο" κόσμο.

***

Αυτή την πραγματικότητα θέλουν να την ξεχνούν, να τη διαστρεβλώνουν όσοι δεν έχουν πάψει να τρέμουν το "φάντασμα του κομμουνισμού". Προσπαθούν να ξορκίσουν το φόβο τους, να προφυλάξουν τα θησαυροφυλάκιά τους, με όπλο εκτός από τα κανόνια τους, τους μηχανισμούς μαζικής πλύσης εγκεφάλου. Δυστυχώς, για την ανθρωπότητα, έπρεπε να συμβούν τα ζιγκ - ζαγκ της ιστορίας, που σήμερα αποτυπώνονται στον όρο "πρώην σοσιαλιστικές χώρες", για να πιστοποιηθεί το μεγαλείο του σοσιαλισμού και μέσα από την ανατροπή του. Μια ανατροπή που συνοδεύεται από την ανελέητη επίθεση των καπιταλιστών εναντίον κάθε πλευράς της ζωής όλων των λαών της υφηλίου. Ομως οι κομμουνιστές είναι εδώ. Το Κόμμα τους είναι εδώ. Και σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, αναδεικνύεται μονόδρομος το "Προλετάριοι όλων των χωρών ενωθείτε"! Αυτός ο αιώνας, με τη Σοσιαλιστική Επανάσταση του Οχτώβρη, επιβεβαίωσε ότι η ενότητα των προλετάριων και η πάλη τους μέσα από το Κομμουνιστικό Κόμμα μπορεί να είναι νικηφόρα. Ο επόμενος αιώνας θα τιμήσει τον Οχτώβρη του 1917 καθιστώντας τη σοσιαλιστική νίκη αμετάκλητη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος(2016-11-09 00:00:00.0)
Σήμερα η εκδήλωση για την Οχτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση(2015-12-13 00:00:00.0)
Τα διδάγματα της Οχτωβριανής Επανάστασης φωτίζουν το δρόμο μας(2014-11-12 00:00:00.0)
1917(2012-11-07 00:00:00.0)
«Προς τους πολίτες της Ρωσίας»(2002-11-10 00:00:00.0)
Οι παρακαταθήκες του '17(2001-11-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ