Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Πρόκληση για το λαό της πόλης

Ανακοίνωση της ΚΟΘ του ΚΚΕ

Σήμερα νωρίς το πρωί αναμενόταν να φτάσει στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης το νεότευκτο αποβατικό πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού "USS Oak Hill", ειδικό για αμφίβιες επιχειρήσεις και αποστολές των μονάδων ταχείας επέμβασης. Το αμερικανικό πολεμικό πλοίο κάνει το πρώτο του υπερατλαντικό ταξίδι για να δέσει στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου θα παραμείνει για περίπου μια βδομάδα, μαζί με το πλήρωμά του, που αποτελείται από 340 ναύτες και 450 πεζοναύτες. Και αυτό, σε μια περίοδο που βρίσκονται σε ένταση οι προσπάθειες εδραίωσης της αμερικανικής παρουσίας στο Αιγαίο.

Πρόκληση για το λαό της πόλης, χαρακτηρίζει την επίσκεψη του αμερικανικού πλοίου στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, παραμονή της επετείου του Πολυτεχνείου, η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: "Η επίσκεψη αυτή είναι ένα παραπέρα βήμα στον κατήφορο της αμερικανοΝΑΤΟικής υποταγής, που σέρνει τη χώρα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το σύνθημα του Πολυτεχνείου "Εξω οι Αμερικάνοι", "Εξω οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ" είναι η απάντηση που στέλνει ο λαός της πόλης μας στους μακελάρηδες των λαών και στην κυβέρνηση της υποτέλειας και του αυταρχισμού".

Τέλος, η ΚΟΘ του ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τους μαζικούς φορείς της πόλης να αντιδράσουν δυναμικά σ' αυτή την απροκάλυπτη πρόκληση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ