Παρασκευή 7 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ν. ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ
Φταίει απλώς η επικοινωνιακή πολιτική

Στις αδυναμίες της επικοινωνιακής πολιτικής απέδωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Ν. Κωνσταντόπουλος τα όποια προβλήματα υπάρχουν σήμερα στην εξωτερική πολιτική της χώρας και παρόλο που υπογράμμισε ότι η πολιτική των δύο μεγάλων κομμάτων είναι ταυτόσημη, δεν πρόβαλε στην τοποθέτησή του μια πολιτική η οποία να βγαίνει έξω από τα πλαίσια της ουσίας της πολιτικής που ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ.

Με μια γενικόλογη τοποθέτηση, αλλά και με επίσης γενικόλογες εκφράσεις έκανε λόγο για την ανάγκη "μακροπρόθεσμης και σταθερής εξωτερικής πολιτικής" και είπε ότι δεν υπάρχει εθνική στρατηγική. Τόνισε επίσης ότι υπάρχει πολυγλωσσία, αποσπασματικές πολιτικές και δύο γραμμές και επανέφερε για μια ακόμα φορά την πρότασή του για συγκρότηση συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής, καλώντας τον πρωθυπουργό να ενημερώνει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στις εξωτερικές υποθέσεις, για να μην ενημερώνονται τα κόμματα από τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Χωρίς να μπει στην ουσία της ακολουθούμενης πολιτικής κατηγόρησε την κυβέρνηση για στεγανότητα στην εξωτερική πολιτική, ενώ έκανε και λόγο για πρόβλημα διαπραγματευτικού κύρους της χώρας μας.

Οσον αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν με τη νέα δομή του ΝΑΤΟ ή με τα συμφέροντα που έχουν οι ΗΠΑ στα πετρέλαια της ευρύτερης περιοχής, απλώς είπε ότι χρειάζεται "στρατηγική επεξεργασία" της εξωτερικής πολιτικής, λες και η κυβέρνηση Σημίτη με την υποταγή της στα ιμπεριαλιστικά σχέδια δεν έχει "στρατηγικά" επεξεργαστεί την πορεία που ακολουθεί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ