Τρίτη 4 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΝΔΙΑ
Νέες κατηγορίες κατά Πακιστάν

ΣΡΙΝΑΓΚΑΡ.-

Η Αστυνομία του αναστατωμένου Ινδικού κρατιδίου Τζαμού - Κασμίρ υπέδειξε το Πακιστάν ως τον ηθικό αυτουργό της σειράς των βομβιστικών επιθέσεων της περασμένης βδομάδας, σύμφωνα με κυριακάτικη ανταπόκριση του "Ρόιτερ".

"Οσο το Πακιστάν συνεχίζει τις προσπάθειές του να εισάγει όπλα και πυρομαχικά στο Κασμίρ, και επίσης όσο συνεχίζει να στέλνει τους άνδρες του και τις παραστρατιωτικές του ομάδες, θα πρέπει να περιμένουμε πάντα τέτοια συμβάντα", δήλωσε ο Γκουρμπατσάν Τζαγκάτ, επικεφαλής της Αστυνομίας στην περιοχή.

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι βρήκαν το θάνατο και πάνω από 75 τραυματίστηκαν σε επτά βομβιστικές επιθέσεις και εννέα ρίψεις χειροβομβίδων στην κοιλάδα του Κασμίρ, σύμφωνα με τις αρχές.

Το (μουσουλμανικό) κράτος του Πακιστάν αρνείται σταθερά ότι παρέχει όπλα και εκπαίδευση στις - περίπου 12 - αυτονομιστικές οργανώσεις του κρατιδίου, αντιτείνοντας ότι τους παρέχει μόνον πολιτική και διπλωματική υποστήριξη.

Οι επιθέσεις στη Σριναγκάρ, τις τελευταίες μέρες, σκοπό έχουν "να τρομοκρατήσουν τους κατοίκους της", δήλωσε επικεφαλής της Αστυνομίας του Κασμίρ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ