Σάββατο 1 Νοέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στον ίδιο αγωνιστικό βηματισμό

Για "κοινωνική πολιτική με τον ιδρώτα και τους κόπους ενός τμήματος εργαζομένων" και για προσπάθεια "να στρέψει ένα τμήμα του λαού ενάντια σε άλλο",κατηγορούν την κυβέρνηση η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Αιγιαλείας και τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αιγίου και Πάτρας,για την απόφασή της να μειώσει κατά 50% τις ασφαλιστικές εισφορές στα οικοδομοτεχνικά έργα σε αγροτικές περιοχές.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τονίζεται: "Μειώνει η κυβέρνηση την ασφάλιση των οικοδόμων και αφαιρεί το δικαίωμα που έχουν όλοι οι εργαζόμενοι για κάθε μέρα εργασίας και ένσημο. Το δικαίωμα δηλαδή για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σύνταξη. Ταυτόχρονα, αφήνει άθικτους 26 φόρους στην οικοδομή και ασύδοτους τους μεγαλοκατασκευαστές και τους βιομηχάνους δομικών υλικών που εκτινάσσουν στα ύψη το κόστος της οικοδομής".

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης καταγγέλλεται ότι "η κυβέρνηση εμπαίζει τους αγρότες, προκαλεί τους οικοδόμους, δυναμιτίζει το ΙΚΑ, οδηγώντας σε οικονομική κατάρρευση". Ακόμα, κατηγορείται η κυβέρνηση ότι στοχεύει στη "διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης και στην παράδοση των εργαζομένων στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες".

Ωστόσο, σημειώνεται ότι δε θα πετύχει τους στόχους της, γιατί: "Αγρότες και οικοδόμοι έχουν τις ίδιες ελπίδες, τα ίδια όνειρα, τον ίδιο αγωνιστικό βηματισμό".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ