Πέμπτη 30 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΚΕ
Τι μέτρα θα πάρετε;

Επίκαιρη Ερώτηση στη Βουλή

Πού αποδίδει η κυβέρνηση τις καταστροφές στην πόλη της Πάτρας και αν θα καταλογιστούν συγκεκριμένες ευθύνες σ' αυτούς που με ενέργειες ή παραλείψεις τους ευθύνονται γι' αυτήν την κατάσταση, ρωτά τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής του ΚΚΕ Αχ. Κανταρτζής,με επίκαιρη Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.

Με δεδομένο, όπως επισημαίνει, ότι η αποκατάσταση και η αποζημίωση όσων έχουν υποστεί μέχρι σήμερα καταστροφές από πλημμύρες είναι ανεπαρκέστατη (Κόρινθος κλπ.) θέτει το ερώτημα αν προτίθεται η κυβέρνηση να πάρει ουσιαστικά μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση όπως είναι η άμεση οικονομική ενίσχυση 500.000 δρχ. σε όλους τους πληγέντες, η πλήρης (100%) και άμεση αποζημίωση των ζημιών σε οικοσκευές, φθορές στις κατοικίες, σε εμπορεύματα και εξοπλισμό των καταστημάτων κλπ., η έκτακτη επιδότηση των ανέργων πληγέντων από τον ΟΑΕΔ τώρα και η πραγματική στήριξη των μικρομεσαίων και οικογενειακών επιχειρήσεων.

Ρωτά επίσης τον αρμόδιο υπουργό τι συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για να ξεκινήσουν τα αναγκαία αποστραγγιστικά, αντιπλημμυρικά έργα προστασίας και αναβάθμισης των λαϊκών συνοικιών της πόλης καθώς και για τον καθαρισμό των χειμάρρων ώστε να μην ξαναπαρουσιαστεί στο μέλλον παρόμοιο πρόβλημα.

Οπως επισημαίνει στην Ερώτηση ο βουλευτής του ΚΚΕ, μια συνηθισμένη ξαφνική νεροποντή ήταν αρκετή για να πλημμυρίσει και η πόλη της Πάτρας, ακολουθώντας και αυτή τη μοίρα των υπόλοιπων πόλεων και περιοχών που τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από πλημμύρες. Για μια ακόμη φορά καλούνται οι κάτοικοι των φτωχών λαϊκών συνοικιών της Πάτρας (Αγ. Νεκτάριος, Προσφυγικά, Τέρψη, Πράτσικας, Ζαρουχλέικα, Ιτιές, Λάγγουρα κλπ. ) να πληρώσουν την εγκληματική αδιαφορία και την πολιτική που εφάρμοσαν οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις οι οποίες δεν πήραν τα απαραίτητα μέτρα για την αντιπλημμυρική προστασία της. Αντίθετα επέτρεψαν με ενέργειές τους ή παραλείψεις τους το μπάζωμα στις κοίτες των ποταμών, την οικοδόμηση μέχρι και εργοστασίων στις κοίτες τους, ενώ δεν πάρθηκαν ούτε στοιχειώδη μέτρα καθαρισμού των χειμάρρων και των φρεατίων του αποχετευτικού συστήματος παρά τις, κατά καιρούς, εκκλήσεις των κατοίκων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ