Τρίτη 28 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΠΑΤΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ"
Αμεση μεταστέγαση των πληγέντων

Δήλωση του επικεφαλής της Κίνησης, Παναγιώτη Κοσιώνη

Ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης "Πάτρα Μπροστά",Παναγιώτης Κοσιώνης μετά την περιοδεία του στους χώρους της πλημμύρας δήλωσε:

"Τα γεγονότα του Σαββάτου - γνωστά άλλωστε φαινόμενα τα οποία επαναλαμβάνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα στα μεγάλα πολεοδομικά συγκροτήματα της χώρας - δημιουργούν δύο τεράστια ζητήματα, τα οποία χρειάζονται επείγουσα αντιμετώπιση.

Πρώτο: Αμεση και σωστή καταγραφή των ζημιών αλλά και των άμεσων αναγκών των πληγέντων. Αυτό σημαίνει άμεση δυνατότητα προσωρινής μεταστέγασης αυτών που το νοικοκυριό τους έχει καταστραφεί και πλήρη αποζημίωση εκείνων που υπέστησαν ζημιές. Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα πρέπει να σταματήσουν. Η τακτική των "επιδομάτων" και των χρονοβόρων διαδικασιών πρέπει να απορριφθεί. Προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στους φτωχούς, στους χαμηλόμισθους, στους άνεργους. Να μην επαναληφθεί το γνωστό φαινόμενο των σεισμοπλήκτων, όπου οι έχοντες οικοδόμησαν ενώ οι μη έχοντες ακόμα περιμένουν.

Δεύτερο: Αμεση λήψη αποτελεσματικών μέτρων ώστε να προληφθούν τέτοιες καταστροφές αλλά και χειρότερες προβλεπόμενες. Αν αυτά που έγιναν, με πολλή επιείκεια, μπορούν να χαρακτηριστούν "έγκλημα εξ αμελείας", οποιαδήποτε επανάληψη με τις ίδιες ή χειρότερες επιπτώσεις θα είναι έγκλημα εκ προμελέτης.

Η Δημοτική μας Κίνηση θα ζητήσει γι' αυτά άμεση έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε τις τεράστιες κατ' επανάληψη ευθύνες του ΥΠΕΧΩΔΕ και όλων των κυβερνήσεων καθώς και του Δήμου και της Νομαρχίας. Οι πρώτοι, για την καταστρεπτική τους αντίληψη περί "μεγάλων έργων" στο όνομα των μεγάλων συμφερόντων χωρίς εκτίμηση των πιθανών επιπτώσεων, την πολιτική χρήσης γης που καταστρέφει το περιβάλλον. Οι δεύτεροι γιατί, είτε γνώριζαν είτε όχι, είναι εξίσου ένοχοι για την ανικανότητά τους ή την ανοχή τους. Γνωρίζουμε και εν καιρώ θα τεκμηριώσουμε την άποψή μας αυτή. Προς το παρόν πάντως, ας σταματήσουν το γελοίο επιχείρημα περί "φυσικών φαινομένων". Αν και είναι δικαίωμά τους να γελοιοποιούνται, μη θεωρούν τουλάχιστον τον απλό πολίτη βλάκα".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεν γλιτώνει(2021-10-07 00:00:00.0)
«Να παλέψουμε για την προστασία των οικογενειών μας»(2017-11-16 00:00:00.0)
Συγκέντρωση ενάντια στο έγκλημα στον Σαρωνικό(2017-09-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(2009-11-07 00:00:00.0)
Αυτό το λογαριασμό ποιος θα τον πληρώσει;(2000-09-17 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1998-04-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ