Κυριακή 26 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΔΙΕΘΝΗ
Εταιρία... πολέμου

Αυτό, το ξέρατε; Ακόμη και την εκπαίδευση εθνικών στρατών αναλαμβάνουν ιδιωτικές εταιρίες. Οχι, οποιαδήποτε εταιρία, βέβαια. Οταν, όμως, είναι αμερικάνικη, έχει εκπαιδευτές πρώην στελέχη του αμερικανικού στρατού και - πάνω απ' όλα - διατηρεί άριστες σχέσεις με την αμερικανική κυβέρνηση και το αμερικανικό Πεντάγωνο, με το οποίο και συνεννοείται σχετικά με την ανάληψη ανάλογων συμβολαίων, τότε όλα γίνονται.

Τέτοια εταιρία, λοιπόν, υπάρχει. Μια τελευταία... δουλιά, που έχει αναλάβει, είναι η εκπαίδευση του στρατού της Κροατομουσουλμανικής Ομοσπονδίας της Βοσνίας. Η εκπαίδευση των δυνάμεων αυτών γίνεται τον καιρό αυτό στο Μπαγκλαντές, την Αίγυπτο, τη Γερμανία, τη Μαλαισία, το Πακιστάν και την Τουρκία. Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ, η Τουρκία, η Αίγυπτος, τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλες χώρες φροντίζουν για τον εξοπλισμό του στρατού αυτού.

Πως λέμε, το 'να χέρι νίβει τ' άλλο και τα δυο μαζί, το πρόσωπο... Κάπως έτσι. Μόνο, που τις βαριές και πολύμορφες συνέπειες της απάνθρωπης δράσης των διάφορων - κρατικών ή όχι - εκπροσώπων της "νέας τάξης πραγμάτων", τις πληρώνουν οι λαοί.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ