Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
"Εφυγε" "η γυναίκα με το τσακισμένο χέρι"

Η Καλλιόπη Βρεττάκου,σύζυγος του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου,αγωνίστρια της Εθνικής Αντίστασης, "Η γυναίκα με το τσακισμένο χέρι",όπως απαθανατίστηκε στον ομώνυμο κύκλο ποιημάτων του Ν. Βρεττάκου, "έφυγε" χτες πλήρης ημερών. Η Καλλιόπη Βρεττάκου, ήταν φιλόλογος, αλλά ελάχιστα ασχολήθηκε με το αντικείμενό της. Γνωστή στα χρόνια της Κατοχής για την αντιστασιακή της δράση, η μαχητική Πιπίτσα - όπως την αποκαλούσαν οι σύντροφοί της - βρισκόταν πάντοτε επικεφαλής όλων των κινητοποιήσεων των εργατών και υπαλλήλων στο λιμάνι του Πειραιά. Για τη δράση της αυτή διώχτηκε επανειλημμένα. Η κηδεία της θα γίνει σήμερα, στις 3μ.μ., από το ναό του Αγ. Λαζάρου στο Α Νεκροταφείο.

Με την είδηση του θανάτου της, η οικογένεια Πετρούνια,οι γονείς Μαρίνος και Τούλα και τα παιδιά τους Τίνα και Γιώργιος,πρόσφεραν χτες "στη μνήμη της αγαπημένης τους φίλης, αγωνίστριας της Εθνικής Αντίστασης, αγαπημένης συζύγου του ποιητή της Εθνικής Αντίστασης Νικηφόρου Βρεττάκου, συνδικαλίστριας στους αγώνες του ηρωικού λαού του Πειραιά (κατά την Κατοχή), αντί για στεφάνι στον τάφο της και για το καλό της κατευόδιο, 20.000 δρχ. στο ηρωικό ΚΚΕ", (μέσω της ΚΟΒ Γλυφάδας).

  • Επίσης, αντί για στεφάνι, στη μνήμη της Κ. Βρεττάκου, η οικογένεια Γιώργου και Κούλας Οικονομίδη,προσφέρουν στο ΚΚΕ 10.000 δρχ.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ