Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΒΕ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
"Στο δρόμο του αγώνα"

Το δρόμο των αγωνιστικών κινητοποιήσεων επέλεξαν οι επαγγελματίες βιοτέχνες και έμποροι της Θεσσαλίας στην πανθεσσαλική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε προχτές στη Λάρισα. Οι ΕΒΕ της περιοχής δήλωσαν αποφασισμένοι να βγουν από το κλίμα ηττοπάθειας που επιχειρείται σκόπιμα από διάφορες πλευρές και να διεκδικήσουν δυναμικά λύσεις στα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Στην κατεύθυνση αυτή έγιναν προτάσεις για διάφορες μορφές κινητοποιήσεων, όπως κλείσιμο των καταστημάτων σε συνεννόηση με τους εμπορικούς συλλόγους, αποκλεισμούς πολυκαταστημάτων και μπλόκα στους δρόμους των θεσσαλικών πόλεων. Στο στόχαστρο των επαγγελματοβιοτεχνών της Θεσσαλίας που μίλησαν στη σύσκεψη μπήκαν η κυβερνητική πολιτική και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΒΕΕ. Η μεν πρώτη για τις συνέπειές της στους ΕΒΕ που οδηγούνται σε αφανισμό, η δε πλειοψηφία της ηγεσίας της Συνομοσπονδίας επειδή στην ουσία δε συντονίζει αποφασιστικά τους αγώνες για την αντιμετώπιση της συγκεκριμένης πολιτικής.

Αξίζει να σημειωθεί η αποδοκιμασία που δέχτηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Αδαμόπουλος, όταν ούτε λίγο ούτε πολύ επιχείρησε να δικαιολογήσει την κυβερνητική πολιτική σε βάρος των ΕΒΕ. Οι εκπρόσωποι του επαγγελματοβιοτεχνικού κόσμου της Θεσσαλίας στάθηκαν στα προβλήματα αιχμής που αντιμετωπίζουν σήμερα. Συγκεκριμένα:

  • Στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων που αφήνει τις πολυεθνικές ελεύθερες να δρουν ασύδοτα σε βάρος των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων.
  • Στην απελευθέρωση της επαγγελματικής στέγης.
  • Στη φορολογική αφαίμαξη των ΕΒΕ που παράλληλα απαγορεύει τη συνεταιριστικοποίηση.

Τέλος, το στίγμα για το πώς αντιλαμβάνεται τους αγώνες η ηγεσία της ΝΔ έδωσε ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Παπαδημόπουλος, ο οποίος συμβούλευσε τους ΕΒΕ "να κάνουν αγώνες για να πείσουν και όχι για να εξαναγκάσουν την κυβέρνηση".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ