Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΝΣΗΜΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
Ζητούν την κατάργηση του καθεστώτος είσπραξης!

Την κατάργηση του ισχύοντος καθεστώτος είσπραξης των ενσήμων, μέσω "αναδρομικών εργοδοτικών εισφορών", ζήτησαν χτες στη Βουλή με Επερώτησή τους 20 βουλευτές της ΝΔ, κάνοντας λόγο για "ανάλγητες αποφάσεις του ΙΚΑ" και για "απόγνωση χιλιάδων ιδιοκτητών". Εκ μέρους του ΚΚΕ, ο βουλευτής του Κόμματος Μήτσος Κωστόπουλος υποστήριξε ότι αν και ο νόμος είναι ανεπαρκής, η κατάργηση του καθεστώτος θα είναι πλήγμα στα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.

"Ο ασφαλισμένος θα πάρει το ένσημό του"! Αυτή είναι η αφετηριακή θέση, με βάση την οποία το ΚΚΕ μπορεί να συζητήσει θέματα που αφορούν τη βελτίωση του καθεστώτος στις οικοδομές, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, τονίζοντας πως το σκεπτικό των επερωτώντων βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας αποσκοπεί στο να χαθούν για τους εργαζόμενους στις οικοδομές ακόμα και αυτές οι "λίγες" προϋποθέσεις που υπάρχουν σήμερα για την ασφάλισή τους. Πρόσθεσε δε ότι γίνεται συνειδητή προσπάθεια, το κόστος της οικοδομής "να το φορτώσουμε στον τομέα που αφορά τους εργαζόμενους", διευκρινίζοντας ότι και αυτό το σημερινό καθεστώς δεν είναι αρκετό για την πλήρη διασφάλιση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Κάνοντας τέλος ένα γενικότερο σχόλιο, με αφορμή αναφορές βουλευτών της ΝΔ στην έκθεση του πρωθυπουργικού συμβούλου Γ. Σπράου, ο Μήτσος Κωστόπουλος σημείωσε ότι οι μελέτες "έχουν γίνει κατ' εντολή της κυβέρνησης" και δείχνοντας στην αίθουσα έκθεση της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ από το 1992 για το ασφαλιστικό, ρώτησε ρητορικά, γιατί την έκθεση των συνδικαλιστικών οργανώσεων την πετάμε στα σκουπίδια και την έκθεση του κ. Σπράου, που μας έχει αναστατώσει όλους, την αγκαλιάζουμε!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ