Τρίτη 21 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Συνεχίζουν απτόητοι

Διαστάσεις λαϊκού ξεσηκωμού λαμβάνουν πλέον οι αντιδράσεις κατοίκων χωριών της Θεσσαλίας εναντίον του σχεδίου "Ι. Καποδίστριας". Το νέο στοιχείο των αντιδράσεων είναι ο συντονισμός των κινητοποιήσεων των κοινοτήτων που αντιτίθενται στις αναγκαστικές συνενώσεις.Είναι δε χαρακτηριστικό ότι οι αποφάσεις για συντονισμένες και δυναμικές κινητοποιήσεις λαμβάνονται σε λαϊκές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στα χωριά με τη συμμετοχή του συνόλου των κατοίκων, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και κομματικών προτιμήσεων.

Στη Λάρισα

Σήμερα, στις 12 το μεσημέρι, οι κάτοικοι εφτά χωριών, Τσαριτσάνης, Φαλάνης, Αργυροπουλίου, Χάλκης, Ραψάνης, Δαμασίου, Ομορφοχωρίου,πραγματοποιούν δυναμικό συλλαλητήριο στην Περιφέρεια Θεσσαλίαςμ με συμβολικό αποκλεισμό δρόμων. Προχτές Κυριακή, οι κάτοικοι του χωριού Δομένικο πραγματοποίησαν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στη θέση Κουκάκι, όπου πριν 54 χρόνια δεκάδες αγωνιστές εκτελέστηκαν από τα ιταλικά στρατεύματα Κατοχής.

Λαϊκή συνέλευση και στη συνέχεια συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι των χωριών Δαμάσι και Ελευθεραί,που παρέδωσαν και τα εκλογικά τους βιβλιάρια. Οι μεγάλες αντιδράσεις κατά του "Ι. Καποδίστρια" στη Λάρισα - όπου και η ΤΕΔΚ τάχθηκε εναντίον των αναγκαστικών συνενώσεων - προκαλεί ανησυχίες στην Τοπική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ. Ετσι, στη συνεδρίαση της διευρυμένης Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κυβερνώντος κόμματος καταδικάστηκαν οι αντιδράσεις κοινοταρχών που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και απειλήθηκαν ότι "θα κριθούν από τις τοπικές κοινωνίες".

Στη Μαγνησία

Για τρεις ώρες, το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής, εκατοντάδες κάτοικοι του Ριζόμυλου Μαγνησίας απέκλεισαν τους εθνικούς δρόμους Αθήνας - Θεσσαλονίκης και Βόλου - Λάρισας, διαμηνύοντας ότι θα συνεχίσουν πιο δυναμικά τις κινητοποιήσεις τους κατά των αναγκαστικών συνενώσεων. Ταυτόχρονα κατά των αναγκαστικών συνενώσεων τάχθηκε το έκτακτο συνέδριο της ΤΕΔΚ Μαγνησίας.

Στα Τρίκαλα

Λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Δήμο Οιχαλίας Τρικάλων, οι κάτοικοι του οποίου ζητούν τη συνένωση στο δήμο της και δύο ακόμα χωριών της περιοχής.

Την αντίθεσή της στον τρόπο εφαρμογής των συνενώσεων εκφράζουν οι κάτοικοι των χωριών της περιοχής Μεσοχώρας Τρικάλων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Στηρίζουμε τον αγώνα σας"(1997-10-31 00:00:00.0)
Ανάστατη η Θεσσαλία(1997-10-16 00:00:00.0)
Στο πόδι η ύπαιθρος(1997-09-30 00:00:00.0)
Αλλες οι πραγματικές ανάγκες της υπαίθρου(1997-08-31 00:00:00.0)
Δεν περνά ο κυβερνητικός "τσαμπουκάς"(1997-07-02 00:00:00.0)
Κατά το 80% των ΟΤΑ της Εύβοιας(1997-06-12 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ