Κυριακή 19 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ενιαίο μέτωπο για κοινούς αγώνες

Του Π. Σοφού, γενικού γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Μια βδομάδα περίπου πριν από την πανελλαδική, πανεργατική απεργία στις 23 Οκτώβρη, τα σωματεία, τα συνδικαλιστικά στελέχη, το ταξικό ρεύμα μέσα στο συνδικαλιστικό κίνημα, παίρνουν όλα τα μέτρα για την πλατύτερη ενημέρωση των εργαζομένων και για τη μεγαλύτερη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση. Πιστεύουμε ότι αυτή η κινητοποίηση πρέπει να πάρει παλλαϊκό και πανεργατικό χαρακτήρα, να είναι απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και στα αντεργατικά μέτρα που παίρνει και προετοιμάζεται να πάρει σε βάρος των εργαζομένων.

Αυτό που θέτουμε με ιδιαίτερη έμφαση είναι το γεγονός ότι ξεδιάντροπα και ξετσίπωτα βγαίνουν τα επιτελεία της κυβέρνησης τις τελευταίες μέρες, κατ' εντολή και καθ' υπαγόρευση του πρωθυπουργού και επιτίθενται με διάφορα σενάρια στα δικαιώματα της εργατικής τάξης.*********************Ο κ. Πρωτόπαπας μιλάει για διευθέτηση του συνολικού χρόνου απασχόλησης και δε λέει τίποτα άλλο από την κατάργηση του 8ώρου και των όποιων δεσμεύσεων της εργοδοσίας απέναντι στους εργαζόμενους, από την ισοπέδωση όλου του θεσμικού πλαισίου των εργασιακών σχέσεων.*************************************

Από την άλλη, με τις δηλώσεις του για την κοινωνική ασφάλιση, ο σύμβουλος του πρωθυπουργού εκφράζει τη συνολικότερη αντιδραστική αντίληψη που κυριαρχεί στην κυβέρνηση όσον αφορά τα δικαιώματα των εργαζομένων στην ασφάλιση και στη συνταξιοδότηση. Αντιδραστική από το γεγονός ότι αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους σαν άψυχα αντικείμενα, σαν αριθμούς που θα τους συμπιέσουν για να βγάλουν μεγαλύτερο κέρδος υπέρ των βιομηχάνων.

Η ανησυχία των εργαζομένων μεγαλώνει και είναι σίγουρο ότι θα εκφραστεί με μαζική και μαχητική συμμετοχή στην απεργία στις 23 Οκτώβρη. Σε όλες τις γωνιές της χώρας μας, από τον Εβρο μέχρι την Κρήτη και από την Καστοριά μέχρι τα Εφτάνησα και το κέντρο της ΑΘήνας, θα ακουστεί η βροντερή φωνή του εργατικού κινήματος και η απαίτηση: "Κάτω τα χέρια από το 8ωρο και τις εργασιακές σχέσεις", "κάτω τα χέρια από την κοινωνική ασφάλιση". Είμαστε σίγουροι ότι αυτή η κινητοποίηση των εργαζομένων θα δημιουργήσει προϋποθέσεις για ανάπτυξη πολύμορφων αγώνων, σε κοινό μέτωπο και κοινούς αγώνες με άλλα τμήματα του ελληνικού λαού, αγρότες, νεολαία, φοιτητές, συνταξιούχους, επαγγελματοβιοτέχνες, εμπόρους, ενάντια στη φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, διεκδικούμε αποφασιστικά όλα όσα μας έχουν αφαιρεθεί(2019-12-03 00:00:00.0)
Στο επίκεντρο της πάλης η Υγεία(2010-03-27 00:00:00.0)
Καμπανάκι κινδύνου για δικαιώματα και κατακτήσεις(2001-01-21 00:00:00.0)
Χρέος ο αγώνας(2000-12-08 00:00:00.0)
Ο υπουργός ...Μεγαλο-Εργοδοσίας(1999-05-02 00:00:00.0)
Ούτε πίσω, ούτε σημειωτόν. Κλιμάκωση ΤΩΡΑ(1997-10-24 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ