Παρασκευή 17 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Απ'ο τη Λάρισα αρχίζουν αγώνες οι κτηνοτρόφοι

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, στις 5 Νοέμβρη, αποφάσισε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων του νομού

Συλλαλητήριο διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσουν, στις 5 Νοέμβρη, στη Λάρισα, οι κτηνοτρόφοι του νομού.Σ' αυτή την απόφαση κατέληξε η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων του νομού και όπως δήλωσε στο "Ρ" ο πρόεδρός της Θ. Νασίκας,θ' ακολουθήσουν κινητοποιήσεις κτηνοτρόφων και σε πολλούς άλλους νομούς της χώρας, αφού η κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η κτηνοτροφία στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη και απαιτούνται αγώνες για να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα.

Τρία είναι τα βασικά προβλήματα, τα οποία, αυτό το διάστημα, αντιμετωπίζουν πιο έντονα οι κτηνοτρόφοι και τους αναγκάζουν να αρχίσουν νέες δυναμικές κινητοποιήσεις:

  • Η μείωση της επιδότησης των επιλέξιμων αιγοπροβάτων, που συνεχίζεται και φέτος και, τα τελευταία δυο χρόνια, κοντεύει το 50%.
  • Οι κατασχέσεις ακίνητων περιουσιακών στοιχείων των κτηνοτρόφων, στις οποίες προχωρεί, με προχτεσινή εγκύκλιό της, η ΑΤΕ για ληξιπρόθεσμες οφειλές.
  • Η ανέλεγκτη και παραπλανητική κυκλοφορία, από εταιρίες, στην αγορά τυροκομικών προϊόντων που δεν παράγονται από γάλα, αλλά από πρωτεϊνες, με αποτέλεσμα να υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός στα γνήσια τυροκομικά προϊόντα των κτηνοτρόφων, αλλά και να δημιουργούνται προβλήματα στους καταναλωτές.

Οι κτηνοτρόφοι της Λάρισας - που ετοιμάζονται να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά, μαζί με όλους τους αγρότες και στις μεγάλες αγροτικές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν στο επόμενο διάστημα στη Θεσσαλία - θα συνεχίσουν τους αγώνες για καλύτερες τιμές στα προϊόντα τους, για μείωση του κόστους παραγωγής, για τη ρύθμιση των χρεών, για μέτρα ελέγχου στην αγορά, για έργα υποδομής και ανάπτυξης της κτηνοτροφίας.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ