Πέμπτη 16 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Ανεπαίσθητη αύξηση 1,9% του τζίρου

Μικρή αύξηση 1,9% παρουσίασε ο δείκτης αξίας λιανικών πωλήσεων το επτάμηνο Γενάρη - Ιούλη 1997 σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ). Το μήνα Ιούλη ο δείκτης παρουσίασε σημαντική αύξηση, η οποία θα πρέπει να αποδοθεί στις καλοκαιρινές εκπτώσεις των καταστημάτων.

Η μικρή ανάκαμψη, πάντως, του δείκτη το επτάμηνο του 1997, γίνεται έπειτα από μια μακρά περίοδο συνεχούς του πτώσης, η οποία οφείλεται στη δραστική συρρίκνωση των λαϊκών εισοδημάτων από την πολιτική λιτότητας των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και οι αναιμικές αυξήσεις που παρουσιάζει ο δείκτης σήμερα απλώς επιβεβαιώνουν την παγίωση του επιπέδου μειωμένης λαϊκής κατανάλωσης με τις αναγκαίες βέβαια διακυμάνσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΥΕ ο δείκτης διατροφής μειώθηκε τόσο στην περιοχή της πρωτεύουσας όσο και στην υπόλοιπη χώρα. Συγκεκριμένα, μειώθηκε κατά 2,2% στην πρωτεύουσα και κατά 0,6% στη λοιπή χώρα, ενώ στο σύνολο της χώρας μειώθηκε 0,8%.

Αντίθετα αύξηση παρουσιάζουν οι υπόλοιποι τρεις δείκτες. Ο δείκτης Ενδυση - Υπόδηση αυξήθηκε κατά 1,7%, ο δείκτης Επιπλα και Οικιακός Εξοπλισμός 8,1% και ο δείκτης που παρακολουθεί τα λοιπά είδη 2,5%.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ