Σάββατο 11 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Εφτιαξαν παράρτημα

Οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο Σπάτων δημιούργησαν παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων

Στη δημιουργία Παραρτήματος Εργαζομένων Νέου Αερολιμένα Αθηνών του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας,προχώρησαν οι εργαζόμενοι στα έργα κατασκευής του αεροδρομίου, μετά από μαζική συνέλευση και ταυτόχρονα εξέλεξαν την προσωρινή διοίκηση του Παραρτήματος.

Με ανακοίνωσή του το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας επισημαίνει ότι "άμεσος στόχος του Παραρτήματος είναι η πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, που καταπατούνται κατάφωρα από τη γερμανική πολυεθνική εταιρία ΧΟΧΤΙΦ και από τους εργολάβους".

Τονίζει επίσης ότι το Παράρτημα, από κοινού με το Συνδικάτο, θα αγωνιστεί: "Για την εφαρμογή και υπεράσπιση του 7ωρου - 5ήμερου. Για καλύτερα μεροκάματα που θα έρθουν ως αποτέλεσμα της πάλης και όχι πρόσθετων ωρών απασχόλησης. Για την πλήρη εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων και νόμων που επιβάλαμε κάτω από μακρόχρονους αγώνες. Για άμεσα μέτρα για τη μεταφορά των εργαζομένων απ' την είσοδο του εργοταξίου στο χώρο δουλιάς κατά την έναρξη και λήξη της βάρδιας. Για το "τσιμεντάρισμα" της ενότητάς μας και το δυνάμωμα των αντιστάσεων του κλάδου, με στόχο το φρενάρισμα της βάρβαρης επίθεσης της ντόπιας και ξένης πλουτοκρατίας και των πολιτικών τους εκφραστών, ενάντια σε κατακτήσεις μας".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ