Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Γεύση από φράουλες

Μια από τις κορυφαίες δημιουργίες του Μπέργκμαν αλλά και τhς έβδομης τέχνης τις "Αγριες φράουλες", θα προβάλει απόψε στις 00.30 η ΕΤ2.Κεντρικό πρόσωπο είναι ένας 78χρονος καθηγητής ιατρικής ο οποίος βρίσκεται στο κατώφλι του θανάτου. Οταν συνειδητοποιήσει ότι φθάνει το τέλος του, θα αποφασίσει να κάνει το τελευταίο του ταξίδι. Το ταξίδι αυτό θα είναι μια ευκαιρία να κάνει ένα φλας μπακ στη ζωή του, αναπολώντας τα νιάτα του και καταλαβαίνοντας στο τέλος, ότι μπορεί να πέτυχε επαγγελματικά, αλλά όμως έχασε την ίδια τη ζωή. Ο ήρωας του Μπέργκμαν, θέτει κύρια ερωτήματα γύρω από το νόημα της ζωής. Ενα έργο αναμνήσεων και απολογισμού της ζωής, μπροστά μάλιστα στο φόβο του επερχόμενου θανάτου. Μια ταινία γεμάτη από σκηνοθετικά ευρήματα, που απέσπασε και βραβεία στα Φεστιβάλ Βερολίνου και Βενετίας το 1958. Εξαιρετικές ερμηνείες από τους Βίκτορ Σγιόστρομ, Ινγκριντ Τούλιν, Μπίμπι Αντερσον και Μαξ φον Σίντοβ.

Τα θέματα του Εϊτζ, των ναρκωτικών και του θανάτου προσεγγίζει η γαλλική ταινία του Ξαβιέ Μποβουά "Μην ξεχνάς πως θα πεθάνεις".Ενας φοιτητής της ιστορίας της τέχνης για να γλιτώσει τη στρατιωτική του θητεία, προσποιείται τον ομοφυλόφιλο που έχει πάθει νευρικό κλονισμό. Οταν όμως θα μάθει ότι είναι φορέας του Εϊτζ θα ξεκινήσει ένα ταξίδι ουσιαστικά μέσα στην κόλαση, γνωρίζοντας συγχρόνως και το μεγάλο έρωτα. Παίζουν οι Ξαβιέ Μποβουά, Ροσντί Ζεμ και Κιάρα Μαστρογιάννι. (ΕΤ1 22.00)

Την κωμωδία "Τρελές σφαίρες" θα μεταδώσει το ΣΤΑΡ στις 22.30.Ηρωας της ταινίας είναι ένας γκαφατζής αστυνομικός, ο οποίος παρ' όλες τις γκάφες του καταφέρνει να ξεδιαλύνει τις πιο δύσκολες υποθέσεις. Παίζουν οι Λέσλι Νίλσεν, Πρίσιλα Πρίσλεϊ, Ρικάρντο Μπολνταμπάν κ. ά.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ