Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Η Ιερουσαλήμ σε συλλεκτικό λεύκωμα

Παρουσία του Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Διόδωρου, του δημάρχου Αθηνών, ακαδημαϊκών, αρχαιολόγων, ιστορικών, άλλων σχετικών ειδικοτήτων επιστημόνων, εκπροσώπων του εκκλησιαστικού, πολιτικού, διπλωματικού κόσμου, αλλά και του χώρου της τέχνης, παρουσιάστηκε χτες από τον εκδοτικό οίκο "Μίλητος" ένα έργο, πραγματικά συλλεκτικής αξίας. Συλλεκτικής αξίας, όχι μόνο λόγω του άγνωστου στην πλειοψηφία των Ελλήνων περιεχομένου του, αλλά και λόγω της υποδειγματικής εκδοτικής αισθητικής του, ώστε να ανταποκρίνεται στην καλλιτεχνική αισθητική της γραφής και διακόσμησης της Βίβλου και άλλων "ιερών χειρογράφων".

Πρόκειται για μια περιήγηση στους Αγίους Τόπους και στο Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων, με τίτλο "Μήτηρ των εκκλησιών Ιερουσαλήμ Θεού κατοικητήριον",με κείμενα του δρ. Θεολογίας Αλέξανδρου Καριώτογλου και την επιστημονική συνεργασία του φιλολόγου - παλαιογράφου Αγαμέμνονα Τσελίκα.Η έκδοση είναι πλούσια εικονογραφημένη με μοναδικούς θησαυρούς, που "ξεναγούν" στα σχεδόν 2.000 χρόνια των Αγίων Τόπων, στην ιστορία, στις περιπέτειες και στις κοινωνικές δραστηριότητες του Πατριαρχείου, καθώς και στα καλλιτεχνήματα της Αγιοταφικής Αδελφότητας. Οι άριστες φωτογραφήσεις έγιναν στην "καλύτερη ποιότητα χαρτιού που υπάρχει σε παγκόσμιο επίπεδο", όπως σημειώνει η "Μίλητος". Το λεύκωμα "προστατεύει" ειδική χειροποίητη θήκη - κασετίνα και συνοδεύεται με αντίστοιχο των μοναχών καλλιτεχνών μεγεθυντικό φακό, με επίχρυσο περίβλημα και λαβή από ταρταρούγα (αυτό το στοιχείο της έκδοσης χαιρετίστηκε από τον επιστημονικό κόσμο).

Την έκδοση του βιβλίου χαιρέτισε χτες ο μητροπολίτης κ. Ειρηναίος, αντί του κ. Διόδωρου, ο οποίος λόγω των προβλημάτων της υγείας του περιορίστηκε στην αναγγελία εκδηλώσεων για τα 2.000 χρόνια της Εκκλησίας της Ιερουσαλήμ, ενώ μεταξύ άλλων για το έργο μίλησε και ο συγγραφέας του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ