Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Τραγικός θάνατος στη ΔΕΗ

Ενας 28χρονος τεχνικός της ΔΕΗ στην Πτολεμα'ϊδα έχασε τη ζωή του, ενώ τρεις εργάτες τραυματίστηκαν στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

Τραγικό θάνατο βρήκε προχτές στις 12.40 το μεσημέρι, ο 28χρονος ανειδίκευτος εργάτης Ευστάθιος Κουιρουκίδης στον πύργο ψύξεως του Ατμοηλεκτρικού Σταθμού Πτολεμαϊδας της ΔΕΗ,εξαιτίας της παντελούς έλλειψης μέτρων ασφάλειας. Σύμφωνα και με την ιατρική γνωμάτευση ο άτυχος εργάτης πνίγηκε στη λάσπη, ενώ εκτελούσε εργασία καθαρισμού. Μιάμιση ώρα πριν στον ίδιο χώρο τραυματίστηκε στο πόδι και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο άλλος ένας εργαζόμενος, ο οποίος ανήκε στο ίδιο συνεργείο καθαρισμού.

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, ακριβώς λόγω έλλειψης μέτρων ασφάλειας, τα ατυχήματα σε όλους τους σταθμούς παραγωγής και στα ορυχεία της ΔΕΗ, έχουν αυξηθεί αλματωδώς. Πρόσφατα σημειώθηκε θανατηφόρο ατύχημα στον ΑΗΣ Καρδιάς, ενώ πριν τρεις μήνες έγινε έκρηξη στην 4η μονάδα του ΑΗΣ Πτολεμαϊδας, λόγω κακής παρέμβασης εργολάβων και μόνο από τύχη δε θρηνήσαμε θύματα.

Η Ενωση Τεχνικών ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της, τονίζει ότι "η εγκληματική έλλειψη τεχνικού προσωπικού, έχει οδηγήσει σε καταστάσεις εντατικοποίησης τους εργαζόμενους, αλλά και σε αυθαίρετες και "συγκεκριμένες" αναθέσεις αρμοδιοτήτων της ΔΕΗ σε ιδιώτες".

Επίσης δύο εργατικά ατυχήματα έγιναν διαδοχικά χτες το πρωί στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ευτυχώς ελαφρά τρεις εργαζόμενοι.

Λίγο πριν τις 10 το πρωί τραυματίστηκαν ο Παναγιώτης Μπακόλας, εργαζόμενος του Ναυπηγείου και ο Zhang Vik Wand, μέλος του πληρώματος του πλοίου ΚΕΝΤΑΚΙ που επισκευάζεται στο Ναυπηγείο. Οι δύο εργαζόμενοι που βρίσκονταν πάνω στο επισκευαζόμενο πλοίο τραυματίστηκαν όταν έσπασε ένα από τα συρματόσχοινα με τα οποία το ρυμουλκό "ΚΡΟΝΟΣ" του Ναυπηγείου τραβούσε το πλοίο για το απομακρύνει από τη δεξαμενή νούμερο πέντε. Ο εργαζόμενος του Ναυπηγείου τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και ο ναυτεργάτης στο χέρι και στο γοφό.

Το δεύτερο έγινε λίγα λεπτά αργότερα στην προβλήτα Νούμερο 1 του Ναυπηγείου. Κατά τη διάρκεια χειρισμών γερανού τραυματίστηκε από συρματόσχοινο ο εργαζόμενος του Ναυπηγείου Ντιν Ασκάρ από το Πακιστάν. Ο εργαζόμενος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θριασίου όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει κακώσεις στο γόνατο και στην κνήμη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δεύτερος ακρωτηριασμός σε διάστημα δέκα ημερών(2020-01-29 00:00:00.0)
Δύο νέα εργατικά «ατυχήματα» προστίθενται στα απανωτά περιστατικά(2017-06-08 00:00:00.0)
Αντιδρούν στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ(2014-03-19 00:00:00.0)
Σακατεύτηκαν δύο ακόμα εργάτες(2010-02-09 00:00:00.0)
Εγκλημα στον ΑΗΣ Μελίτης(2004-09-10 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ(1996-02-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ