Παρασκευή 10 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΛΩΝΟΠΟΙΗΣΗ
Καλιφόρνια: Μορατόριουμ έως το 2001. Μετά;

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ.-

Μορατόριουμ στην κλωνοποίηση ανθρώπων για μία προσωρινή περίοδο πέντε χρόνων θέτει νόμος που υπέγραψε χτες ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Πιτ Γουίλσον, υποστηρίζοντας πως μέσα σ' αυτή την περίοδο ειδικές ομάδες ειδικών θα εξετάσουν τις συνέπειες που προκύπτουν από αυτή τη δραστηριότητα της γενετικής μηχανικής.

"Θα πρέπει να αντιληφθούμε πλήρως τις συνέπειες και τα αποτελέσματα της ανθρώπινης κλωνοποίησης πριν να γίνει επιτρεπτή στην Καλιφόρνια. Αυτή η περίοδος των 5 ετών θα επιτρέψει στους ειδικούς γιατρούς και επιστήμονες να μελετήσουν τις βαθύτερες συνέπειες της κλωνοποίησης", είπε ο Γουίλσον προσθέτοντας, ωστόσο, ότι δε θα πρέπει να εμποδιστεί η "σοβαρή εργασία των ερευνητών και των επιστημόνων, που αποκαλύπτουν σημαντικά μυστικά της φύσης"...

Μία από τις παραμέτρους του νόμου σχετίζεται με τα πρόστιμα που θα έχουν να αντιμετωπίσουν όσες εταιρίες, εργαστήρια ή μεμονωμένα άτομα παραβιάσουν το εμπάργκο μέχρι το 2001. Στην περίπτωση εταιριών ή εργαστηρίων το πρόστιμο θα φτάνει μέχρι και 1 εκατομμύριο δολάρια, ενώ για μεμονωμένα άτομα δε θα ξεπερνά τις 250.000 δολάρια.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ