Τρίτη 7 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΚΕ
Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης

Συνεχίζεται η εκστρατεία ενημέρωσης του λαού που έχει κηρύξει το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις συνέπειες και τους στόχους εφαρμογής του προγράμματος "Ι. Καποδίστριας", αλλά και για τις θέσεις του Κόμματος. Στα πλαίσια της Πολιτικής Εξόρμησης του ΚΚΕ στην ύπαιθρο, γίνονται οι παρακάτω συγκεντρώσεις - περιοδείες:

Στη Φωκίδα,αύριο, Τετάρτη, στην Αμυγδαλιά θα μιλήσει ο Γ. Παναγής,μέλος Γραφείου της ΕΠ Στερεάς - Εύβοιας.

Στη Ροδόπη,στελέχη της ΝΕ του ΚΚΕ θα περιοδεύσουν σήμερα, Τρίτη, στα χωριά Φιλαυρά και Μυστακάς.Αύριο και την Πέμπτη θα περιοδεύσουν στην Κομοτηνή.

Στη Σάμο,στελέχη της ΝΕ του ΚΚΕ στο νησί θα μιλήσουν σήμερα, στις 7 μμ, στα χωριά Αμπελο και Μανωλάτες.

Στην Κεφαλονιά,θα πραγματοποιηθούν δύο συγκεντρώσεις: Μία σήμερα, στο Ληξούρι,στις 8 μμ, στην αίθουσα του δημαρχείου και αύριο, Τετάρτη,στοΑργοστόλι,στις 7 μμ, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου, με ομιλητή και στις δυο, τον Τ. Τσίγκα,μέλος της ΚΕ του Κόμματος.

Λέσβος

Στα πλαίσια της εξόρμησης, που πραγματοποιεί η ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ, για την ενημέρωση του λαού του νησιού σχετικά με τους στόχους που υπηρετεί το σχέδιο "Ιωάν. Καποδίστριας", ο βουλευτής Λέσβου του ΚΚΕ Στρ. Κόρακας περιόδευσε στα χωριά Συκούντα, Ιππειος, Κεραμειά, Κάτω Τρίτος και Ασώματος.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΝΕ Λέσβου του Κόμματος, μιλώντας με τους κατοίκους, ο βουλευτής έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον αντιδημοκρατικό χαρακτήρα της κυβερνητικής προσπάθειας, να παρουσιάσει τις σχεδιαζόμενες συνενώσεις σαν τετελεσμένο γεγονός. Ο Στρ. Κόρακας σημείωσε χαρακτηριστικά πως εδώ και ένα χρόνο ο υπουργός Εσωτερικών παρουσιάζει το σχέδιο "Καποδίστριας" σαν κάτι το τετελεσμένο, ενώ μόλις πριν λίγες μέρες συζητήθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο και ακόμη η κυβέρνηση δεν έχει φέρει συγκεκριμένο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Σχετικά με το πρόβλημα κατακερματισμού της διοίκησης που υποτίθεται ότι θα αντιμετωπίσει το σχέδιο, ο βουλευτής τόνισε πως αυτό καθ' αυτό δεν είναι το κύριο ζήτημα. "Πριν από 40 χρόνια, συμπλήρωσε, είχαμε τον ίδιο αριθμό κοινοτήτων και όμως τα χωριά ήταν γεμάτα κόσμο και ζωή. Ολοι αυτοί οι άνθρωποι εγκατέλειψαν τα χωριά τους γιατί οι πολιτικές που ακολουθούνται, όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις, στοχεύουν στην ερήμωση της υπαίθρου και όχι στην ανάπτυξή της. Το '80, πριν την ένταξη της χώρας στην ΕΟΚ, ο αγροτικός πληθυσμός της Ελλάδας ξεπερνούσε το εκατομμύριο. Σήμερα, 17 χρόνια μετά, έφτασε τις 700 χιλιάδες και στόχος της Ευρωπαϊκής Ενωσης, τις εντολές της οποίας ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση, είναι να μειωθεί γύρω στις 300 χιλιάδες".

Ο Στρ. Κόρακας αναφέρθηκε, επίσης, στην ανάγκη να ενημερωθούν οι κάτοικοι των κοινοτήτων για τους πραγματικούς στόχους του κυβερνητικού σχεδίου και να αποφασίσουν οι ίδιοι για τις κοινότητές τους. "Κανένα Κοινοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί να υπογράψει τη "ληξιαρχική πράξη θανάτου" της κοινότητάς του. Οι κοινοτικοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν για να υπερασπίζονται τα συμφέροντα των κοινοτήτων και όχι για να τις διαλύσουν. Μόνο οι ίδιοι οι κάτοικοι, με δημοψήφισμα, μετά από ολόπλευρη ενημέρωση, μπορούν να αποφασίσουν αν θέλουν να συνεχίσει να υπάρχει η κοινότητά τους ή να διαλυθεί", επισήμανε.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ