Παρασκευή 3 Οχτώβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ
Εντάσσεται σε συνολικότερο σχέδιο

Ο Κ. Παρασκευάς,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, που περιόδευσε στη Φθιώτιδα και συγκεκριμένα στις επιχειρήσεις "Πάκο", "Ανγκροϊβέστ", "Λάρκο" και "Εριοϋφαντουργική Τιθορέας", μεταξύ άλλων τόνισε:

"Οι αντιλαϊκές πολιτικές πάντοτε συνοδεύονταν με αυταρχισμό και αντιδημοκρατικά μέτρα καταστολής. Το χτεσινό περιστατικό "παρακολούθησης" της σύσκεψης της ΕΣΑΚ δεν είναι αποσπασματικό. Είναι η φυσική συνέχεια της επιχείρησης "Βουλκανιζατέρ" και των δικαστικών διώξεων κατά των αγροτών, της έντασης της τρομοκρατίας στους χώρους δουλιάς. Εντάσσεται σ' ένα συνολικότερο σχέδιο αυταρχισμού και τρομοκράτησης των εργαζομένων, όσων αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.

Ο αυταρχισμός και τα αντιδημοκρατικά μέτρα καθοδηγούνται και εκτρέφονται από την ίδια την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και την πολιτική της έντασης του αντικομμουνισμού που τη συνοδεύει. Καμιά αυταπάτη δεν πρέπει να υπάρχει για το ρόλο και τις ευθύνες της κυβέρνησης. Ανήσυχη από τη γενικευμένη δυσαρέσκεια που δημιουργεί η πολιτική της, από τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται από τους εργαζομένους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αντιδρά με τον αυταρχισμό, για να περιφρουρήσει τα συμφέροντα της ολιγαρχίας του πλούτου τα οποία υπηρετεί. Το αυταρχικό κράτος προηγούμενων χρόνων αναβιώνει σήμερα εκσυγχρονισμένο και πολύ πιο επικίνδυνο. Θίγει και απειλεί τα δικαιώματα της πλειοψηφίας του λαού. Επομένως, η απόκρουση αυτής της πολιτικής είναι καθήκον όλου του λαού και ιδιαίτερα του συνδικαλιστικού κινήματος, των εργαζομένων, οι οποίοι πρέπει να δυναμώσουν και να περιφρουρήσουν τους αγώνες τους. Να δώσουν μια πρώτη απάντηση με τη μαζική τους συμμετοχή στην απεργία και τις συγκεντρώσεις στις 23 Οκτώβρη".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ