Σάββατο 27 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ανεπιθύμητος ο συνδικαλισμός στην ΑΛΜΑ

Προκλητικότατα, ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης υποδημάτων "ΑΛΜΑ",Δ. Μακρίδης,μαζί με άλλους εκπροσώπους της επιχείρησης, επιχείρησε χτες το πρωί να απομακρύνει, βίαια, από τον περίβολο του εργοστασίου εκπροσώπους της ΓΣΕΕ, της Ομοσπονδίας Κλάδων Ενδυσης και του Συνδικάτου Αττικής, οι οποίοι ενημέρωναν τους εργαζόμενους της επιχείρησης για τη νέα κλαδική συλλογική σύμβαση εργασίας και για την πανεργατική απεργία της ΓΣΕΕ στις 23 Οκτώβρη! Με ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ καταγγέλλει την ενέργεια αυτή και επισημαίνει ότι "τέτοιες ενέργειες τρομοκράτησης των εργαζομένων και απαγόρευσης της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους εργασίας δε θα γίνουν ανεκτές από το συνδικαλιστικό κίνημα".

Την απαράδεκτη στάση του εργοδότη καταγγέλλει, με ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος και δηλώνει: "Οι τρομοκρατικές μέθοδοι της εργοδοσίας δε θα καταστείλουν την αγωνιστική μας στάση και την αντίσταση των εργαζομένων".

Το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αττικής, με ανακοίνωσή του, καταγγέλλει την τρομοκρατική ενέργεια και καλεί το υπουργείο Εργασίας και την Επιθεώρηση Εργασίας να πάρουν θέση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ