Σάββατο 6 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Γέφυρα ειρήνης και φιλίας από τη Μυτιλήνη

Αύριο η μεγάλη φιλειρηνική εκδήλωση

Σαφές μήνυμα ότι οι νέοι της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν, αλλά αντίθετα τους ενώνει ο κοινός αγώνας ενάντια στις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, θα σταλθεί αύριο Κυριακή από τη Μυτιλήνη, όπου θα πραγματοποιηθεί η φιλειρηνική εκδήλωση, στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" και την οποία διοργανώνει το Κεντρικό Συμβούλιο και η Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,ο Γενικός Γραμματέας του ΚΣ της ΕΔΟΝ Στέφανος Στεφάνου,καθώς και εκπρόσωποι των άλλων συνδιοργανωτών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος της Δόμνας Σαμίου και της Κομπανίας Κεντέντζογλου από την Τουρκία.

Η αυριανή εκδήλωση αποτελεί το δεύτερο σταθμό των κοινών πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν από πέρσι οι Οργανώσεις της ΚΝΕ,της ΕΔΟΝ Κύπρου,της Νεολαίας του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας,του Φόρουμ για τη φιλία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων του Λονδίνου και της Ενωσης Τουρκοκυπρίων Φοιτητών.Πρώτος σταθμός ήταν η μεγάλη συναυλία τον περασμένο Απρίλη στη Λευκωσία, ενώ ήδη σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα αυτής της πρωτοβουλίας στην Τουρκία και το Λονδίνο.

Αλλες προφεστιβαλικές

Με επιτυχία συνεχίζονται οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. Για σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις που έχουν προγραμματιστεί είναι οι εξής:

Σήμερα:

- Στην Καβάλα,με ομιλήτρια τη Θ. Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στα Χανιά,στο Φρούριο "Φιρκά", με θέμα τα ναρκωτικά και ομιλητές τον Σπ. Χαλβατζή,μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και τον Γ. Χαρίτο,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην κεντρική πλατεία της Φλώρινας,με θέμα τα ναρκωτικά και ομιλητή τον Σ. Καχλά, στέλεχος του ΚΚΕ.

- Στη Φαλάνη Λάρισας,στην Κατερίνη με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στις Σέρρες με ομιλητή τον Β. Τασούλα,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στην πόλη της Ρόδου στο πάρκο του Αγ. Ιωάννη με θέμα τα ναρκωτικά.

Αύριο:

- Στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης,με θέμα την παιδεία και ομιλητές τον Χρ. Κόφφα,μέλος της ΚΕ της ΚΚΕ και την Νένα Νικοπολιτίδου,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

- Στο Μαντούδι Εύβοιας θα μιλήσει ο Λ. Γκούνης,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στο Λαγκαδά με θέμα το περιβάλλον.

- Στην Αρτα,με ομιλητές τον Κ. Μυτιληνιού,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Α. Τασούλα,βουλευτή του ΚΚΕ.

- Στην Αμφισσα,με ομιλητή τον Γ. Ιωσηφίδη,μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς - Εύβοιας του ΚΚΕ.

- Στην Κέρκυρα,με ομιλητές τον Χ. Τσάντη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Γερ. Αραβανή,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στα Τρίκαλα θα μιλήσουν ο Ρ. Μαρούδας,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Γ. Χώτος,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στην Καρδίτσα,θα μιλήσουν ο Ν. Κυριτσόπουλος,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Χρ. Χαλκιάς,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

- Στο Βόλο,ομιλητές θα είναι ο Ηρ. Τσαβδαρίδης,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Αντ. Σκυλλάκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ