Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
23Ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - "ΟΔΗΓΗΤΗ"
Γέφυρα φιλίας των λαών στη Μυτιλήνη

Συνεχίζονται με επιτυχία οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά της χώρας

Μια γέφυρα φιλίας, συνεργασίας και αλληλεγγύης ανάμεσα στους νέους και τους λαούς της Ελλάδας, της Κύπρου και της Τουρκίας θα στηθεί την Κυριακή 7 Σεπτέμβρη, στη διεθνιστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 23ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" και την οποία διοργανώνουν το Κεντρικό Συμβούλιο και η Οργάνωση Λέσβου της ΚΝΕ.

Η ανάγκη να ζουν οι λαοί μεταξύ τους ειρηνικά, μακριά από μίση και εθνικισμούς, χωρίς τη μεσολάβηση ξένων επεμβάσεων θα τονιστεί στην εκδήλωση από τους νέους κομμουνιστές. Η φιλειρηνική αυτή εκδήλωση θα είναι ο δεύτερος σταθμός μετά τη μεγάλη συναυλία ειρήνης και φιλίας που φιλοξένησε η ΕΔΟΝ τον περασμένο Απρίλη στη Λευκωσία, ενώ συγχρόνως αποτελεί και τη συνέχεια των πρωτοβουλιών που ξεκίνησαν από κοινού πέρσι οι Οργανώσεις της ΚΝΕ,τηςΕΔΟΝ Κύπρου,της Νεολαίας του Κόμματος Ελευθερίας και Αλληλεγγύης Τουρκίας,του Φόρουμ για τη φιλία Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων του Λονδίνου και της Ενωσης Τουρκοκυπρίων Φοιτητών.Οι κοινές εκδηλώσεις θα συνεχιστούν ενώ ήδη σχεδιάζονται τα επόμενα βήματα αυτής της πρωτοβουλίας στην Τουρκία και το Λονδίνο.

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Νίκος Σοφιανός,ο Γενικός Γραμματέας του ΚΣ της ΕΔΟΝ Στέφανος Στεφάνου,καθώς και εκπρόσωποι των άλλων συνδιοργανωτών. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, με τη συμμετοχή του συγκροτήματος της Δόμνας Σαμίου και τηςΚομπανίας Κεντέντζογλου από την Τουρκία. Μάλιστα, την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της ΝΕ Λέσβου του ΚΚΕ.

Προφεστιβαλικές σε όλη τη χώρα

Στο μεταξύ, συνεχίζονται με επιτυχία σε κάθε γωνιά της χώρας οι προφεστιβαλικές εκδηλώσεις. Το πρόγραμμα για τις επόμενες μέρες έχει ως εξής:

Σήμερα, στην Ελασσόνα Λάρισας με θέμα τα Ναρκωτικά και στο Μεσολόγγι.

Αύριο, Πέμπτη η Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης μπροστά από τη Φιλοσοφική με θέμα: "Για την υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν εκπαίδευσης",με ομιλητή τον Π. Παλαβό,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή στη Θήβα και στην Πελασγία Φθιώτιδας.

Το Σάββατο στην Καβάλα, με ομιλήτρια την Θ. Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, στα Χανιά, στη Φλώρινα, στη Λαμία, στην Κατερίνη με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, στις Σέρρες με ομιλητή τον Β. Τασούλα και στην πόλη της Ρόδου στο πάρκο του Αγ. Ιωάννη με θέμα τα ναρκωτικά.

Την Κυριακή στην Αρτα,στην Αμφισσα,στην Κέρκυρα,στην Κοζάνη.Στο Μαντούδι Εύβοιας θα μιλήσει ο Π. Αλέπης μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, στηΜυτιλήνη,στο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης με θέμα το περιβάλλον και στηΧαλκίδα και στη Φαλάνη Λάρισας με θέμα την Παιδεία.

Επίσης, το Σάββατο και την Κυριακή θα πραγματοποιηθούν και οι κεντρικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλία. Ετσι, στα Τρίκαλα θα μιλήσουν ο Ρίζος Μαρούδας,μέλος του ΝΣ της ΚΝΕ και ο Γιάννης Χώτος,μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ. Στην Καρδίτσα,θα μιλήσουν ο Ν. Κυριτσόπουλος,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Χρ. Χαλκιάς,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ. Στον Βόλο,ομιλητές θα είναι ο Ηρακλής Τσαβδαρίδης,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και ο Αντώνης Σκυλλάκος,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.

Την Τρίτη 9 Σεπτέμβρη στην Ξάνθη με ομιλήτρια την Θ. Καπέτη,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη στο Αγρίνιο.

Το Σάββατο 13 Σεπτέμβρη στην Αλεξανδρούπολη,με ομιλητή τον Ν. Χριστάνη,μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ.

Την Κυριακή 14/9 στη Θεσσαλονίκη,στην Πάτρα,στα Γιάννενα και στην Κομοτηνή.

Το Σάββατο και την Κυριακή 13 και 14 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση στη Λάρισα,με ομιλητές τον Γ. Χαρίτο,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και τον Θ. Τζιαντζή,μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ