Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις

Φουντώνουν σε όλη την Ελλάδα οι κινητοποιήσεις ενάντια στις καταστροφικές για την εκπαίδευση αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση.

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας ενός παλλαϊκού μετώπου για την παιδεία και η απόσυρση του πολυνομοσχεδίου Αρσένη ήταν το θέμα της σύσκεψης της Συντονιστικής Επιτροπής των φορέων της εκπαίδευσης που έγινε την περασμένη Δευτέρα στην Πάτρα.Στη σύσκεψη πήραν μέρος η Α ΕΛΜΕ Αχαϊας, ο Σύλλογος Δασκάλων, ο Σύλλογος Αδιορίστων Εκπαιδευτικών, η Συντονιστική Επιτροπή των Εργατικών Σωματείων της Πάτρας, Φοιτητικοί Σύλλογοι, Σύλλογοι Γονέων και ο Παμμικρασιατικός Σύλλογος.

Αποφασίστηκε η διοργάνωση Παλλαϊκού Συλλαλητηρίου για την παιδεία αύριο Πέμπτη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας. Σήμερα στις 12 μ. στο ΕΚΠ η Συντονιστική Επιτροπή θα δώσει συνέντευξη Τύπου.

Μιλώντας στο "Ρ" σχετικά με το αυριανό συλλαλητήριο, η Τζέλα Λάζαρη,μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής και αντιπρόεδρος του Συλλόγου Αδιορίστων, τονίζει: "Τα μέτρα, που προωθεί το νομοσχέδιο Αρσένη, θα δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στην εκπαίδευση. Είναι κομμένα και ραμμένα στις εντολές της ΕΕ και του ΟΟΣΑ. Το μεγάλο κεφάλαιο θέλει την παιδεία - εμπόρευμα, θέλει μια εκπαίδευση για λίγους, θέλει τον αποκλεισμό των παιδιών της εργατικής τάξης από τη μάθηση. Υπηρετεί το καπιταλιστικό μοντέλο της δημιουργίας φτηνών εργατικών χεριών χωρίς μόρφωση και ειδίκευση, που θα είναι εύκολα θύματα της εκμετάλλευσης. Αυτά τα μέτρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συνολικής αντιλαϊκής πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση. Γι' αυτό και η πάλη για δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο το λαό είναι άρρηκτα δεμένη με την πάλη των εργαζομένων για ανατροπή αυτής της πολιτικής, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για εξελίξεις σε όφελος του λαού. Το νομοσχέδιο θα ανατραπεί με τη συντονισμένη πάλη όλου του λαού. Καλούμε τους εργαζόμενους, τις νέες και τους νέους της πόλης μας να δώσουν δυναμικό "παρών" στο παλλαϊκό συλλαλητήριο για να γίνει αυτό αφετηρία νέων αγώνων, για να ανατραπούν στην πράξη τα αντιλαϊκά και αντιεκπαιδευτικά σενάρια της κυβέρνησης".

Εβρος

Σαφές μήνυμα προς το υπουργείο Παιδείας ότι θα αγωνιστούν με όλες τους τις δυνάμεις για ενιαία αναβαθμισμένη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και ότι η υπόθεση της παιδείας είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας θα στείλουν όλοι οι φορείς που διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας αύριο στις 7 μμ μπροστά στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Οι φορείς που διοργανώνουν τη συγκέντρωση είναι οι: τοπικές ΕΛΜΕ, Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία Εβρου, Αγωνιστική Δημοτική Ενότητα Αλεξανδρούπολης, Σύλλογος Αδιόριστων καθηγητών Εβρου, Σύλλογος Γυναικών Αλεξανδρούπολης, Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Εβρου "Η Ενότητα", Σύλλογοι Γονέων, 15μελή μαθητικά συμβούλια και άλλοι κοινωνικοί φορείς.

Επίσης, συγκέντρωση διαμαρτυρίας διοργανώνουν οι Β ΕΛΜΕ, Σύλλογος Δασκάλων Ορεστιάδας και Διδυμότειχου, Σύλλογος Αδιόριστων Εκπαιδευτικών και η οποία θα πραγματοποιηθεί και στην κεντρική πλατεία Ορεστιάδας αύριο στις 8 μμ.

Θεσσαλία

Συλλαλητήρια διαμαρτυρίας ενάντια στη νέα "αντιεκπαιδευτική μεταρρύθμιση", που προωθεί η κυβέρνηση, πραγματοποιούνται σήμερα και αύριο στις πρωτεύουσες των τεσσάρων θεσσαλικών νομών. Τα συλλαλητήρια αποφασίστηκαν σε συσκέψεις μαζικών φορέων, που έγιναν στους νομούς της περιοχής.

Συγκεκριμένα, στην Καρδίτσα η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 8 μμ,μετά από απόφαση σύσκεψης που έγινε την προηγούμενη βδομάδα και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων, του Συλλόγου Γονέων, του Συλλόγου Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, του Δήμου, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και του Συλλόγου Γυναικών.

Σήμερα επίσης στις 8 το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο και στην πλατεία Ταχυδρομείου της Λάρισας που διοργανώνει Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα φορέων του νομού.

Στον Βόλο,η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 12.30 μμ στην πλατεία Ελευθερίας και θα ακολουθήσει πορεία στη Νομαρχία Μαγνησίας. Επίσης έχει αποφασιστεί η διοργάνωση σύσκεψης, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν τα 15μελή μαθητικά συμβούλια και τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων και η διοργάνωση ανοιχτής συζήτησης, στην οποία θα κληθούν να συμμετάσχουν μέλη των ΔΣ της ΟΛΜΕ, της ΔΟΕ και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιορίστων.

Στα Τρίκαλα,τα συλλαλητήριο θα γίνει αύριο Πέμπτη,στις 8.30 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου της πόλης. Την απόφαση πήραν σε σύσκεψή τους εκπρόσωποι της ΕΛΜΕ, του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, του Συλλόγου Αδιορίστων, της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων "Η Ανοιξη" και του Συνδικάτου Οικοδόμων.

Ζάκυνθος

Παλλαϊκό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 8 μμ στο Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, το οποίο αποφασίστηκε μετά από σύσκεψη φορέων όπου και δημιουργήθηκε Συντονιστική Επιτροπή στην οποία συμμετέχουν η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων, το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου, η Ομοσπονδία των ΕΒΕ, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων και οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων.

Πύργος

Στο μεταξύ σε σύσκεψη φορέων που έγινε στον Πύργο εμποδίστηκε με ευθύνη της τοπικής ΕΛΜΕ και ιδιαίτερα του προέδρου της Κ. Ζαγανίδη (στελέχους του ΝΑΡ) η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής με τη συμμετοχή και εργατικών σωματείων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ