Σάββατο 30 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κινητοποιούνται οι άνεργες της "ΕΛΛΑΣ ΑΕ"

Πλατιά αλληλεγγύη και προετοιμασία συλλαλητηρίου ενάντια στην ανεργία και στον παραγωγικό μαρασμό

ΠΑΤΡΑ(του ανταποκριτή μας).-

Τον αγώνα τους ενάντια στο κλείσιμο του εργοστασίου σχεδιάζουν οι 120 εργαζόμενες της "ΕΛΛΑΣ ΑΕ".Σε μια προσπάθεια ενημέρωσης των Πατρινών, έχουν στήσει αυτές τις μέρες κιόσκι στην κεντρική πλατεία Γεωργίου, όπου καλούν τους εργαζόμενους της πόλης να στηρίξουν τον αγώνα τους ενάντια στην αποβιομηχάνιση και το μαρασμό της περιοχής.

Οπως τονίζει η Γεωργία Μπαλκάμου,πρόεδρος του επιχειρησιακού σωματείου, "ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλο τη φτώχεια, την πείνα, τη λιτότητα και την ανεργία. Οι άντρες μας είναι κι αυτοί άνεργοι και τώρα, με το κλείσιμο του εργοστασίου, το πρόβλημα μεγαλώνει. Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο που διοργανώνουμε μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου την Πέμπτη 4 Σεπτέμβρη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, για να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική που μετατρέπει γοργά την Πάτρα σε μητρόπολη της ανεργίας".

Στο μεταξύ, συγκινητική είναι η ανταπόκριση των εργαζομένων στο κάλεσμα των απολυμένων εργατριών της "ΕΛΛΑΣ". Συνδικαλιστές και απλοί εργαζόμενοι επισκέπτονται το κιόσκι, εκφράζοντας με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους. Ο Βασίλης Τραχάνης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων της "Χαρτελλάς" και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου σημειώνει: "Στον αγώνα που κάνουν για την επαναλειτουργία του εργοστασίου πρέπει να σταθούμε όλοι οι εργαζόμενοι της πόλης στο πλευρό τους, γιατί τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την αποβιομηχάνιση και την ανεργία θα οξυνθούν. Με τον κοινό αγώνα όλων των εργαζόμενων μπορούμε να το πετύχουμε".

Ο Σταμάτης Ανδριόπουλος,αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της 3Ε (Κόκα Κόλα) τονίζει: "Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζομένων της "ΕΛΛΑΣ" και καταγγέλλουμε την πολυεθνική που πέταξε στο δρόμο 120 οικογένειες. Καλούμε την κυβέρνηση να πάρει θέση και να βάλει φραγμό στα σχέδια των πολυεθνικών που εκπορεύονται από τις αποφάσεις της ΕΕ και του Μάαστριχτ".

Τη συμπαράσταση του κλάδου εκφράζει ο Κώστας Γιαλαμάς,πρόεδρος του Σωματείου των Τσαγκαράδων: "Αλλη μια βιομηχανία λιγότερη στην Πάτρα. Μεγαλώνει έτσι ο κατάλογος των ανέργων. Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των 120 εργαζομένων και θα είμαστε δίπλα τους σε όποια μορφή αγώνα επιλέξουν".Στη στάση του ΕΚΠ αναφέρεται ο Αντώνης Ταβουλάρης εργαζόμενος στον ΟΣΕ και μέλος της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Πάτρας: "Πιστεύω πως το ΕΚΠ πρέπει έμπρακτα να πάρει σαφή θέση και να προχωρήσει σε πράξεις. Να μπει μπροστά στον αγώνα ενάντια στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι από τη Συνθήκη του Μάαστριχτ και υλοποιεί η κυβέρνηση. Στη συνεδρίαση του ΕΚΠ τη Δευτέρα θα φανεί πραγματικά ποιος είναι με τους εργαζόμενους και ποιος με αυτή την πολιτική. Πιστεύουμε πως το ΕΚΠ θα στηρίξει το συλλαλητήριο που έχουν αποφασίσει οι εργαζόμενοι μαζί με τα υπόλοιπα Σωματεία της Πάτρας και θα οργανώσει την παραπέρα κλιμάκωση των αγώνων για να μπει τέρμα σ' αυτή την κατάσταση".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ