Πέμπτη 21 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σήμερα η σύσκεψη για συντονισμένο αγώνα

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στις 3 Σεπτέμβρη προτείνει το ΔΣ της ΟΛΜΕ

Η ανάγκη για συντονισμό της δράσης και του αγώνα όλων των εκπαιδευτικών και κοινωνικών φορέων, με σκοπό την αντιμετώπιση της ολομέτωπης επίθεσης που δέχεται ο χώρος της εκπαίδευσης, τίθεται σήμερα επί τάπητος, στη σύσκεψη που διοργανώνει η ΟΛΜΕ και θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της (Ερμού και Κορνάρου), στις 7 το απόγευμα.

Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν εκπρόσωποι από τη Διδασκαλική Ομοσπονδία, την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών, των Ομοσπονδιών Γονέων και Κηδεμόνων Αθήνας και Πειραιά, της ΕΦΕΕ, της ΕΣΕΕ, της Ομοσπονδίας των Πανεπιστημιακών, της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ κλπ.

Χτες ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του ΔΣ της ΟΛΜΕ, που μέσα στο διαμορφωμένο κλίμα για ανάγκη αντίστασης, αποφάσισε να προτείνει στη σύσκεψη αυτή την πραγματοποίηση ενός πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στις 3 Σεπτέμβρη. Επίσης αποφάσισε να γίνουν περιφερειακές συσκέψεις την 1η Σεπτέμβρη στην Αθήνα και στις 2 Σεπτέμβρη στην επαρχία. Στις 3 Σεπτέμβρη να δοθεί η εισήγηση της ΟΛΜΕ προς τις τοπικές ΕΛΜΕ, στην οποία θα περιλαμβάνεται η τοποθέτηση της Ομοσπονδίας για τα νέα μέτρα και το πρόγραμμα δράσης του κλάδου για το επόμενο διάστημα. Στις 4 και 5 Σεπτέμβρη να γίνουν οι Γενικές Συνελεύσεις των τοπικών ΕΛΜΕ της χώρας και στις 6 του μηνός θα πραγματοποιηθεί η Ολομέλεια των προέδρων των ΕΛΜΕ για να ληφθούν αποφάσεις.

Ο Σάββας Σάββας,οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ, εκπρόσωπος της "Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας Εκπαιδευτικών" (ΔΕΕ) στην Ομοσπονδία, σχολιάζοντας τις αποφάσεις, είπε ότι η ΔΕΕ επέμενε ώστε η εισήγηση της ΟΛΜΕ να είναι έτοιμη έγκαιρα, με συγκεκριμένο πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης, δηλαδή πριν τις περιφερειακές συσκέψεις (πρόταση για 26 Αυγούστου), έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα στον κλάδο αλλά και στην κοινωνία να ενημερωθεί, να προπαγανδιστεί και να ζυμωθεί καλύτερα το συγκεκριμένο πλαίσιο και πρόγραμμα δράσης. Η πρόταση αυτή όμως δεν έγινε δεκτή από τις άλλες παρατάξεις.

Επίσης, η ΔΕΕ υπογράμμισε την ανάγκη το πλαίσιο διεκδίκησης της Ομοσπονδίας με σαφήνεια να απορρίπτει το σύνολο των μέτρων και να καλεί το υπουργείο να αποσύρει τα συγκεκριμένα μέτρα και να μην προχωρήσει σε νομοσχέδια, που να τα υλοποιούν. Ομως και αυτή η πρόταση δεν υιοθετήθηκε από τις άλλες δυνάμεις.

"Αντίθετα, σημειώνει ο Σ. Σάββας, οι άλλες παρατάξεις ζήτησαν να μην κατατεθούν τα νομοσχέδια και καλούν το υπουργείο σε διάλογο. Αυτό όμως είναι διαφορετικό από την ανάγκη να αποσυρθούν τα συγκεκριμένα μέτρα. Η ΔΕΕ δηλώνει αντίθετη στη λογική του διαλόγου, γιατί λειτουργεί αποπροσανατολιστικά, αφοπλίζει και αμβλύνει τη δυναμική του κινήματος".

Η ΔΕΕ πιστεύει ότι το πλαίσιο που πρότεινε εκφράζει καλύτερα τους στόχους του κινήματος, συσπειρώνει πλατύτερα το λαό ώστε να μην περάσει ο εκπαιδευτικός νεοφιλελευθερισμός. "Αυτά τα μέτρα δεν επιδέχονται ούτε βελτίωση ούτε επιμέρους κριτική. Ζητάμε η κυβέρνηση να τα πάρει πίσω. Να τα απορρίψει", κατέληξε ο Σ. Σάββας.

Α. Γ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ