Τετάρτη 20 Αυγούστου 1997
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Ο "Βυθός" της "Γκέισας"

Μια αμερικανική ταινία του Τζακ Κάρντιφ, μια ταινία ευχάριστη και διασκεδαστική, αλλά και ρομαντική ταυτόχρονα, ιστορία, θα ξεχωρίσει απόψε. Πρόκειται για την "Αγαπημένη μου Γκέισα", που παρουσιάζει το STAR στη 01.00. Είναι, θα λέγαμε, μια κινηματογραφική εκδοχή της Μαντάμ Μπάτερφλάι, που αξίζει να τη δει κανείς, μόνο και μόνο, για την εξαιρετική ερμηνεία της Σίρλεϊ Μακ Λέιν. Ο Πολ Ρομπέ έχει βαρεθεί να σκηνοθετεί τις ταινίες της διάσημης γυναίκας του, της πληθωρικής Λούσι. Προσπαθεί να του δοθεί μια ευκαιρία να κάνει κάτι το διαφορετικό. Ετσι, όταν του προτείνουν να σκηνοθετήσει μια άλλη εκδοχή της Μαντάμ Μπάτερλφάι στην Ιαπωνία με πρωταγωνίστρια μια Γιαπωνέζα ηθοποιό, αποφασίζει να αρπάξει την τύχη του από τα μαλλιά. Η Λούσι, όμως κάνει και εκείνη τα δικά της σχέδια και αποφασίζει να τον ακολουθήσει για να του κάνει έκπληξη. Εκεί θα μεταμφιεστεί σε γκέισα για ένα πάρτι μασκέ. Εκπληκτικό το μακιγιάζ,, εξαιρετικοί διάλογοι, συνεχείς ανατροπές και ευχάριστοι συζυγικοί έρωτες. Πλάι στη Σίρλεϊ Μακ Λέιν, ο Ιβ Μοντάν.

Από την ΕΤ-3 στις 22.30 "Η δίκη" του Ντέιβιντ Τζόουνς.

Πρόκειται για την πρόσφατη μεταφορά στην οθόνη του εξαιρετικού μυθιστορήματος του Φραντς Κάφκα. Την ημέρα που γίνεται τριάντα χρονών ο Τζόζεφ Κ. συλλαμβάνεται από την αστυνομία και προσάγεται στο δικαστήριο. Γνωρίζει ότι είναι αθώος μπροστά σε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει, αλλά δε γνωρίζει ποιος τον κατηγορεί και γιατί. Με τον Αντονι Χόπκινς.

Από το MEGA στις 23.10 "Ο βυθός" του Πίτερ Γέιτς.

Η Γκέιλ Μπερκ και ο Ντέιβιντ Σάντερς πηγαίνουν για διακοπές στη Φλόριντα. Στα ανοιχτά της Καραϊβικής, στην περιοχή του τριγώνου των Βερμούδων, επιδίδονται στο αγαπημένο τους σπορ, τις θαλάσσιες καταδύσεις, και πέφτουν πάνω σε ένα γερμανικό πλοίο. Το πλοίο αυτό μετέφερε δέκα χιλιάδες αμπούλες μορφίνης και το πολύτιμο αυτό φορτίο γίνεται αιτία να μπλεχτούν σε μια ασυνήθιστη περιπέτεια που αναστατώνει την ηρεμία τους. Με τον Ρόμπετ Σο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ