Πέμπτη 2 Μάρτη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΡΑ
Πιο ήπια ... στη συρρίκνωση

Σε "ύφεση" πέρασε χτες η κατάσταση, που δημιουργήθηκε μετά τις εξαγγελίες του υπουργού Τύπου Ευάγγελου Βενιζέλου και την "ειλημμένη απόφαση" συρρίκνωσης της κρατικής ραδιοφωνίας. Μετά τις έντονες αντιδράσεις φορέων και εργαζομένων στην ΕΡΤ, ο Ε. Βενιζέλος αναγκάστηκε, προς το παρόν τουλάχιστον, να μην είναι τόσο απόλυτος στην "ειλημμένη απόφαση", χωρίς αυτό φυσικά να σημαίνει ότι τελικά η κυβέρνηση δε θα προχωρήσει στη συρρίκνωση της ΕΡΑ.

Η στάση εργασίας, που κήρυξε προχθές η ΕΣΗΕΑ στην ΕΡΤ και οι αντιδράσεις της Ενωσης στα κυβερνητικά σχέδια, περιορισμού των προγραμμάτων της ΕΡΑ, ήταν αιτία, να στείλει χτες ο Ε. Βενιζέλος επιστολή προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών, προτείνοντας συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ.

Παράλληλα, χθες ο υπουργός Τύπου και κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε δηλώσεις του στο πρες ρουμ, με αφορμή δημοσίευμα που ανέφερε, όχι μόνο την πώληση ραδιοφωνικών συχνοτήτων της ΕΡΑ, αλλά και την πώληση της ΕΤ-2, επέμενε και παρέπεμψε στις προχθεσινές δηλώσεις του πως προβλέπεται η "πλήρης αξιοποίηση των δικτύων για άλλες δραστηριότητες" της ΕΡΤ.

Στην επιστολή του προς την ΠΟΕΣΥ, ο Ε. Βενιζέλος χαρακτηρίζει την "αντίδραση" της ΕΣΗΕΑ "βιαστική και δυσανάλογα έντονη". "Θυμίζει" πως το ζήτημα της "υπηρεσιακής κατάστασης των δημοσιογράφων της ΕΡΤ" είναι αντικείμενο των επαφών που έχει με τα αρμόδια όργανα των δημοσιογράφων, προκειμένου να υπογραφεί η συλλογική σύμβαση εργασίας.

Προτείνει, λοιπόν, συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι, λέγοντας μάλιστα ότι κατά τη συνάντηση αυτή, "θα συνεχιστεί η συζήτηση", για το νομοσχέδιο, που ρυθμίζει το καθεστώς της ιδιωτικής τηλεόρασης.

Ο Ε. Βενιζέλος χτες το πρωί επισκέφθηκε την ΕΤ-2 και είχε συνάντηση με τον γενικό διευθυντή Παναγιώτη Παναγιώτου. Σήμερα ενδέχεται να πάει στο ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής, για να ενημερωθεί για την κατάσταση της ΕΤ-1. Πάντως, αύριο η ΠΟΣΠΕΡΤ θα προχωρήσει σε στάσεις εργασίας. Τις στάσεις τις είχε προγραμματίσει, πριν τις ανακοινώσεις του αρμόδιου υπουργού για το θέμα της ΕΡΑ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
"Κάρτα" στην ΕΡΤ(1999-01-30 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία για την ΕΡΤ(1999-01-28 00:00:00.0)
Αβέβαιο το μέλλον της ΕΡΑ(1998-10-08 00:00:00.0)
Πειθαρχικό μετά... "εκβιασμών"(1998-01-10 00:00:00.0)
Συντονίζουν και συνεχίζουν τον αγώνα(1997-05-29 00:00:00.0)
Αλλαγές στην ΕΡΤ(1996-07-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ