Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Το όνειρο μιας καλύτερης ζωής

Το έργο ενός εξαιρετικού τεχνίτη του είδους, το έργο του πολυγραφότατου και καταξιωμένου συγγραφέα Ασημάκη Γιαλαμά "Η ταυτότητα",ανεβαίνει σήμερα από την (πρώην) πρώτη κρατική μας σκηνή, το Εθνικό Θέατρο. "Η ταυτότητα" παρουσιάζεται στο θέατρο "Κατίνα Παξινού".Η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Αρμένη,τα σκηνικά - κοστούμια του Τάσου Ζωγράφου και η μουσική επιμέλεια της Ολυμπίας Κυριακάκη.Τους ρόλους ερμηνεύουν: Στέφανος Κυριακίδης, Μιράντα Ζαφειροπούλου, Γεωργία Αποστόλου, Λιλή Κοκκώδη, Θοδωρής Γκόγκος, Μάκης Ρευματάς, Νίκος Καψής, Μιχάλης Μαραγκάκης και Γιώργος Παληός.

Το έργο αφηγείται τη δοκιμασία μιας οικογένειας, που κατατρέχεται από την ανέχεια και κάποιο ατύχημα τής δίνει τη μεγάλη ευκαιρία οικονομικής ανόρθωσης. Αποσιωπά το γεγονός ότι σώθηκε ο πατέρας, που φέρεται ως νεκρός στο ατύχημα, για να εισπράξει ένα σεβαστό ποσό, χειρονομία ευγνωμοσύνης δύο πλουσίων Καναδών, γιατί ο υποτιθέμενος σκοτωμένος έσωσε το μικρό κοριτσάκι τους.

"Με τρόπο ανεπαίσθητο και απλό - είπε σε χτεσινή συνέντευξη Τύπου ο σκηνοθέτης της παράστασης - ο συγγραφέας πλέκει όλο το έργο γύρω από το γεγονός αυτό και όλοι οι χαρακτήρες εμφανίζουν τις θετικές ή αρνητικές ποιότητές τους, καθώς αναγκάζονται να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες και τα ενδεχόμενα της αποσιώπησης και του εσκεμμένου ψεύδους".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ