Πέμπτη 9 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΟΜΟΣ ΡΟΔΟΠΗΣ
Τρία προβλήματα ζητούν τη λύση τους

Ερωτήσεις βουλευτών του ΚΚΕ

Μερικά από τα προβλήματα ενός ξεχασμένου και παραμελημένου νομού - για τους αρμόδιους - του Νομού Ροδόπης, έφεραν χτες με τρεις ερωτήσεις τους στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ, Γιάννης Κατσαρός και Στρατής Κόρακας.

Η πρώτη ερώτησή τους αφορά την Κοινότητα Ιάσμου - είναι η μεγαλύτερη κοινότητα του νομού - η οποία παρότι εξυπηρετεί διοικητικά τις κοινότητες που βρίσκονται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Ροδόπης, είναι αποκομμένη οδικά απ' αυτές! Επιπλέον, εξαιτίας της μορφολογίας του εδάφους (υπάρχουν εκεί η λίμνη Βιστωνίδας και πολλοί χείμαρροι), οι αγρότες της κοινότητας για να μπορέσουν να πάνε στα χωράφια τους είναι υποχρεωμένοι να διασχίζουν αποστάσεις 40 χιλιομέτρων, επειδή δεν υπάρχει έστω και μια τσιμεντένια διάβαση! Οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τους υπουργούς Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ και Μακεδονίας - Θράκης, αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να προωθήσει σχετικές μελέτες και να διαθέσει οικονομικούς πόρους για την οδική σύνδεση της Κοινότητας Ιάσμου με το νοτιοδυτικό τμήμα του νομού και αν θα φτιαχτεί άμεσα έστω μια τσιμεντένια διάβαση για να μπορούν οι αγρότες να πηγαίνουν στα χωράφια τους.

Σε άλλη ερώτησή τους, η οποία απευθύνεται στους υπουργούς ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, οι βουλευτές του ΚΚΕ αναφέρονται στο μεγάλο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην Κομοτηνή με τους αυθαίρετους οικισμούς. "Σήμερα οι οικισμοί αυτοί αντιμετωπίζουν σοβαρότατα προβλήματα, αφού δεν ηλεκτροδοτούνται, ούτε είναι δυνατόν να γίνει οποιοδήποτε έργο υποδομής", τονίζουν οι δύο βουλευτές, επισημαίνοντας ότι η μόνη λύση είναι η νομιμοποίησή τους με την επέκταση του σχεδίου πόλης της Κομοτηνής.

Τέλος, ο Γ. Κατσαρός και ο Στρ. Κόρακας ζητούν από τους υπουργούς Εσωτερικών και ΠΕΧΩΔΕ να υιοθετήσουν το αίτημα των κατοίκων του Δήμου Σαππών Ροδόπης να μεταφερθεί ο βιολογικός καθαρισμός του νεόκτιστου καταυλισμού υποδοχής των παλιννοστούντων Ποντίων νότια της πόλης, ώστε μελλοντικά να συλλέγει τα λύματα του Δήμου Σαππών. "Επιπλέον, αν υιοθετηθεί η προτεινόμενη θέση δημιουργούνται καλύτερες συνθήκες ροής σε σύγκριση με την αρχικά προτεινόμενη θέση - βόρεια της πόλης - λόγω υψομετρικής διαφοράς", καταλήγουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ