Τετάρτη 8 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τώρα λέγονται ... "τρικ"

Σε ταχυδακτυλουργικά τρικ "μεταφράζονται" οι υπνωτισμοί, οι υπνωτιστές, οι μάγοι και τα ηλεκτρικά τους πριόνια. Ούτε λίγο - ούτε πολύ, τίποτα το "μεμπτόν", δεν είχαν το "Φαντάστικο", με τους υπνωτισμούς και το "Χωρίς αναισθητικό", με τον μάγο με το ηλεκτρικό πριόνι. Αυτό εν ολίγοις ισχυρίστηκαν ο Σπ. Χαραμής από τον ΑΝΤΕΝΝΑ και η δικηγόρος κ. Βλάσση από το ΣΤΑΡ, οι οποίοι παραβρέθηκαν στη χτεσινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης για να δώσουν εξηγήσεις, για τις παραβάσεις του Κώδικα Δεοντολογίας.

Το Εθνικό Συμβούλιο δεν πήρε χτες απόφαση, αν θα υποβάλει τις προβλεπόμενες από το νόμο ποινές. Θα αναμένει, μεθαύριο Παρασκευή, έγγραφη αναφορά του ΑΝΤΕΝΝΑ για την εκπομπή "Φαντάστικο", ενώ η δικηγόρος του ΣΤΑΡ απέδωσε χτες και εγγράφως την αναφορά για την εκπομπή του Γιώργου Τράγκα. Το ΕΣΡ, για το αν θα υποβάλει πρόστιμο ή όχι στα εν λόγω κανάλια για τις επίμαχες εκπομπές, θα αποφασίσει στη συνεδρίαση της ερχόμενης Τρίτης.

Ανοιχτό όμως παραμένει και το θέμα των "ροζ"... πικάντικων εκπομπών του NEW CHANELL, το οποίο δεν έστειλε ακόμη στο ΕΣΡ, τις εκπομπές από τη "ροζ" σειρά "Πικάντικες ιστορίες", παρότι το ΕΣΡ τις έχει ζητήσει. Πρόβλημα όμως υπάρχει και με τις εκπομπές του Κώστα Μυλωνά "Παιδιά της νύχτας", γιατί το "Κανάλι 5" δηλώνει ότι δεν κρατά κασέτες από την εν λόγω εκπομπή. Το τελευταίο αντίκειται στη νομοθεσία, αφού είναι υποχρεωτικό οι τηλεοπτικοί σταθμοί να παρέχουν, όπως αναφέρει ο νόμος, "τη συνδρομή τους προς το ΕΣΡ" και να του "διαβιβάζουν τα στοιχεία που ζητά", προκειμένου "ν' ασκήσει τις αρμοδιότητές του".

Το ΕΣΡ, επίσης, θα συζητήσει καταγγελία της ΕΠΟΕ (Εταιρεία Προστασίας Οπτικοακουστικών Εργων) κατά του τηλεοπτικού σταθμού "Τζούνιορ", σύμφωνα με την οποία το εν λόγω κανάλι παραβιάζει κανόνες πνευματικής ιδιοκτησίας. Σε σχέση με τον τηλεοπτικό σταθμό "Μακεδονία", όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΣΡ Θ. Κουροσόπουλος, εκπέμπει νόμιμα με άδεια πανελλαδικής εμβέλειας. Η άδεια του δόθηκε από τον σημερινό υπουργό Τύπου, μετά από γνωμοδότηση του προηγούμενου Εθνικού Συμβουλίου.

Το ΕΣΡ θα συνεδριάσει σήμερα εκ νέου, προκειμένου να εξετάσει τις ενστάσεις 18 επαρχιακών τηλεοπτικών σταθμών.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ