Παρασκευή 24 Φλεβάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΓΕΡΙΑ
Ανεξακρίβωτος ο αριθμός των νεκρών

ΑΛΓΕΡΙ.-

Ενα 24ωρο έχει περάσει από τη λήξη της ανταρσίας των κρατουμένων στις φυλακές Σεκαντζί του Αλγερίου, οι πηγές, όμως, των αλγερινών αρχών ασφαλείας αρνούνται να δώσουν τον ακριβή αριθμό των νεκρών από τις συμπλοκές, αρκούμενες σε γενικολογίες.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες του Αλγερίου, και συγκεκριμένα την εφημερίδα "Λε Ματέν", οι νεκροί είναι περίπου 100. Η ανακοίνωση που εξέδωσε το αλγερινό υπουργείο Δικαιοσύνης χαρακτηρίζει την επίθεση των κυβερνητικών δυνάμεων ασφαλείας "αναπόφευκτη" για να αποφευχθεί περαιτέρω αιματοχυσία, ενώ επέρριψε την ευθύνη της ανταρσίας στους "τρομοκράτες" που κρατούνται στις φυλακές αυτές. Οπως είναι γνωστό, στις φυλακές Σεκαντζί κρατούνται 1.000, περίπου, κρατούμενοι, από τους οποίους οι 200 χαρακτηρίζονται ως τρομοκράτες, όρος που η αλγερινή κυβέρνηση χρησιμοποιεί για τα μέλη της εκτός νόμου οργάνωσης "Μέτωπο Ισλαμικής Σωτηρίας".

Στα αιματηρά αυτά επεισόδια αναφέρεται και η ανακοίνωση που εξέδωσε, χτες, η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του "Μετώπου Ισλαμικής Σωτηρίας" που εδρεύει στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ανουάρ Χαντάμ, επικεφαλής της αντιπροσωπείας, οι πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των νεκρών ισλαμιστών κρατουμένων σε 200.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ