Σάββατο 14 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Εικαστικές αχτίδες

Με ενδιαφέρουσες εκθέσεις συνεχίζεται ο Γενάρης. Στην γκαλερί "Ζυγός" (Βασ. Σοφίας 65) φιλοξενείται μέχρι τις 23 Γενάρη, έκθεση ζωγραφικής των: Κ. Καρνάβα, Δ. Λουκόπουλου, Μ. Πολυμέρη.Τίτλος της "Ερωτικά".Καθένας από τους παραπάνω καλλιτέχνες, με την ισχυρή προσωπική φωνή του συνθέτει ένα σύνολο εντυπωσιακό που αντανακλά δυναμισμό και έντονο ερωτισμό στην κοινή θεματολογία τους. Στον ίδιο χώρο από τις 26 Γενάρη Θα παρουσιάζονται κεραμικά της Κ. Μητροπούλου.

  • Στην γκαλερί "Χρυσόθεμις" (25ης Μαρτίου 20, Χαλάνδρι) εκτίθενται έργα ζωγραφικής του Τ. Σιδέρη.Πρόκειται για την 30ή έκθεση έργων του καλλιτέχνη, στην οποία παρουσιάζει 22 πίνακες. Στη ζωγραφική του ο Τ. Σιδέρης αναζητά την απλή άποψη των θεμάτων, τα λαϊκά μαγαζιά, τα καφενεία, τα μανάβικα, τους ανθρώπους που γίνονται ένα με το περιβάλλον τους. Οι υπερρεαλιστικές διαστάσεις στο έργο του και οι χρωματικές δυναμικές του, φέρνουν τη ζωγραφική του κοντά στη βυζαντινή αγιογραφία. Η έκθεσή του θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φλεβάρη.
  • Σε διαφορετικό ύφος κινείται η ζωγραφική δημιουργία του Γιάννη Μιχαηλίδη,που φιλοξενείται μέχρι τις 28 Γενάρη στην γκαλερί "Νέες Μορφές" (Βαλαωρίτου 9). Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "στον κύκλο δουλιάς που παρουσιάζει, ένα καινούργιο στοιχείο επεμβαίνει και διαφοροποιεί τη σχέση του πίνακα με το χώρο. Φύλλα ασημιού καλύπτουν ενμέρει τον πίνακα, δημιουργώντας κλειστές - απροσπέλαστες επιφάνειες, ενώ τα ανοίγματα αφήνουν την προοπτική της εικόνας να σε παρασύρει σ' αυτό το αινιγματικό παιχνίδι, που είναι ο διάλογος της μορφής με το χώρο".
  • Δημιουργίες των τελευταίων δύο χρόνων παρουσιάζει από τις 17 Γενάρη, στην αίθουσα τέχνης "Σκουφά" (Σκουφά 4), ο Στέλιος Κατσούλης.Πρόκειται για τη δεύτερη ατομική του έκθεση. Στη ζωγραφική του δημιουργία, ο καλλιτέχνης επιδιώκει την απόδοση του φωτός μέσα από το καθαρό χρώμα και τις χρωματικές αρμονίες. Η έκθεσή του θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Φλεβάρη.
  • Εκθεση ζωγραφικής - κατασκευών της Ελένης Σιδηροπούλου εγκαινιάστηκε πριν λίγες μέρες στην αίθουσα τέχνης "Αστρολάβος" στον Πειραιά (Ανδρούτσου 140). Οπως σημειώνεται στον κατάλογο, "τόσο στη ζωγραφική σε τελάρο, όσο και στις γλυπτικές κατασκευές της, επιτυγχάνει μ' ένα καθαρά προσωπικό ύφος γραφής προοπτικές αποδόσεις λυρικού χαρακτήρα. Η προβληματική της πηγάζει, τόσο από τη σχέση της ευθείας με την απλή γεωμετρική φόρμα, που προκύπτει απ' αυτήν, όσο και από τη χρήση ψυχρών, θερμών χρωμάτων "εν σειρά", που με τις κατάλληλες διαβαθμίσεις προσδίδουν τον απαιτούμενο ζωγραφικό όγκο".
  • Τέλος, στην γκαλερί "Ολγα Γεωργαντέα" (Βασ. Παύλου 102, Βούλα) εγκαινιάζεται στις 23 Γενάρη, έκθεση έργων του Βαγγέλη Γκιόκα."Τα έργα του Β. Γκιόκα, αναφέρεται στον κατάλογο, συνεχίζουν να εκπέμπουν το συναίσθημα της αυθόρμητης και αυτόματης γραφής επίτοιχων σκηνών της παλαιολιθικής εποχής. Κάθετες και εγκάρσιες γραμμές υποδηλώνουν αντί να περιγράφουν με ακρίβεια σχήματα καραβιών, ψαριών, κερασφόρων ζώων, δέντρων και ανθρώπων, που μερικές φορές συνυφαίνονται και μεταπλάθονται αλλάζοντας υπόσταση". Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 23 Φλεβάρη.

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ