Τετάρτη 11 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μέτρα δασοπροστασίας στη Λέσβο...

... ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση στη Βουλή

Να ληφθούν μέτρα δασοπυροπροστασίας, από τώρα, για τη θωράκιση της Λέσβου από τις πυρκαγιές ζητά το ΚΚΕ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές Στρατής Κόρακας και Αντώνης Σκυλλάκος.

Ειδικότερα, αφού αναφέρεται πως πέρσι κάηκαν τα 25.000 στρέμματα και οι πυρκαγιές προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές και οι κίνδυνοι να προκληθούν πλημμύρες είναι μεγάλοι, οι βουλευτές του ΚΚΕ υπογραμμίζουν πως η κυβέρνηση οφείλει φέτος να πάρει έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα, ανάμεσα στα οποία:

Εφοδιασμός της Δασικής Υπηρεσίας με βυτιοφόρα που να εφοδιάζουν τα πυροσβεστικά με νερό. Κατασκευή πυροφυλακείων για έγκαιρο εντοπισμό των πυρκαγιών και σβήσιμό τους. Εξοπλισμός των πυροσβεστικών οχημάτων με όλα τα αναγκαία μέσα και μακριοί σωλήνες παροχέτευσης του νερού. Κι αυτά σε συνδυασμό με την κατασκευή απαραίτητων έργων υποδομής, όπως δεξαμενών νερού, άνοιγμα δασικών δρόμων και κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων. Ασφαλώς, τονίζεται στην ερώτηση, για την αποτελεσματική αντιπυρική προστασία του νησιού χρειάζεται έγκαιρα από τον Απρίλη να προσληφθεί επαρκές προσωπικό και να εξασφαλιστεί, κυρίως, ο συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων μέσω της δημιουργίας ενιαίου φορέα πυρόσβεσης - πυροπροστασίας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ