Τετάρτη 4 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Κινηματογραφικές περιπέτειες

Θρίλερ, γιαπωνέζικες και αμερικάνικες περιπέτειες, προσφέρει η αποψινή τηλεοπτική κινηματογραφική βραδιά. Αν έχετε αποφασίσει να μείνετε μέσα και να σκοτώσετε δυο ώρες, τότε:

Από το STAR στις 21.30 "Στην κόψη του ξυραφιού" του Γουίλιαμ Φρίντκιν.Ενας εισαγγελέας, που μέχρι πρότινος ήταν εναντίον της θανατικής ποινής, θέλει να καταδικάσει με την έσχατη των ποινών έναν παρανοϊκό δολοφόνο. Πρόκειται για ένα δυνατό, δικαστικό θρίλερ, που βλέπεται με ενδιαφέρον. Παίζουν οι: Μάικλ Μπιν και Αλεξ Μακάρθουρ.

Από την ΕΤ-1 στις 22.35 "Η πιο ασφαλής ληστεία" του Ρόμπερτ Ντέι.

Μια μαύρη αγγλική κωμωδία με λεπτό χιούμορ, που αφηγείται την ιστορία τριών φυλακισμένων που κάνουν την πιο ασφαλή και ανώδυνη ληστεία. Ενα βράδυ βγαίνουν από τα κελιά τους, κάνουν μια θεαματική ληστεία και επιστρέφουν μέσα. Ποιος θα μπορούσε να τους υποψιαστεί; Μάλλον κανείς. Με τον αλησμόνητο Πίτερ Σέλερ.

Από το SEVEN X στις 23.30 "Γιοζίμπο" του Ακίρα Κουροσάβα.

Για μια ακόμη φορά, παίζεται η έξοχη ταινία του Ιάπωνα σκηνοθέτη, για μια ακόμη φορά, ο θεατής μπορεί να δει την αποκρουστική μορφή ενός μεγαλομανούς. Ενας σαμουράι εκμεταλλεύεται τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε δυο φεουδάρχες, με σκοπό να γίνει, μόνον αυτός, ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός όλων. Μια ταινία που ενέπνευσε αργότερα τον Λεόνε και γύρισε το αριστούργημα "Για μια χούφτα δολάρια".

Από το STAR στη 01.30 "Γύρνα ξανά κοντά μας, Τζίμι Ντιν" του Ρόμπερτ Ολτμαν.

Πέντε νέες γυναίκες συγκεντρώνονται για να τιμήσουν μαζί τη μνήμη του Τζέιμς Ντιν. Αυτή είναι η αφορμή, για να πει η κάθε μια το πρόβλημά της, ένα πρόβλημα που θα φέρει τη μια κοντά στην άλλη. Είναι το κινηματογραφικό ξεκίνημα της Σερ, που δίνει ρεσιτάλ ηθοποιίας.

Από το MEGA στις 02.00 "Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς" του Τζον Χιούστον. Θα γυρίσουμε στην Ινδία του 18ου αιώνα και θα παρακολουθήσουμε τις περιπέτειες δυο Αγγλων τυχοδιωκτών, που παριστάνουν τους απογόνους του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Η ταινία είναι βασισμένη σε μια νουβέλα του Κίπλινγκ και αφηγείται, με το έξοχο ύφος του σκηνοθέτη, την ιστορία των δυο Αγγλων που με τη νοσηρή πια ροπή στην περιπέτεια οδηγούνται στην καταστροφή. Με τους Σον Κόνερι και Μάικλ Κέιν.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ