Τρίτη 17 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
"Απάντηση" στον Κλίντον

Αλέκα Παπαρήγα:"Δε νομιμοποιείται ο κ. Κλίντον να συμβουλεύει την ελληνική κυβέρνηση"

Στις "συμβουλές" του Προέδρου Κλίντον,ο οποίος απαίτησε μέσα από συνέντευξή του πριν δύο βδομάδες στην Καθημερινή της Κυριακής από την ελληνική κυβέρνηση να προσέλθει σε διάλογο με τους γείτονες της χώρας, δίχως να θέτει όρους, "απάντησε" με συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα την περασμένη Κυριακή ο πρωθυπουργός, Α. Παπανδρέου.

Ο Α. Παπανδρέου, στη συνέντευξή του επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, σημειώνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρξει βελτίωση των σχέσεων Αθήνας- Αγκυρας όσο συνεχίζεται η κατοχή τμήματος της Κύπρου. Για το θέμα των ελληνοαλβανικών σχέσεων, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη διάθεση της Αθήνας να προσέλθει σε διάλογο με τα Τίρανα, αρκεί να τερματιστεί η ταλαιπωρία των τεσσάρων στελεχών της Ομόνοιας.

Το αδιέξοδο της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, εμφανίστηκε όταν ο πρωθυπουργός μίλησε για το θέμα των Σκοπίων, όπου παρουσιάστηκε αποφασισμένος να συνεχίσει την πολιτική του εμπάργκο, έστω και αν αυτό σημαίνει τη σίγουρη καταδίκη της Ελλάδας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Αλέκα Παπαρήγα

Η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα,όταν της ζητήθηκε από δημοσιογράφους να σχολιάσει την απάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού προς τον Πρόεδρο Κλίντον, αναρωτήθηκε: "Δηλαδή τι νομίζετε; Πήρε ο πόνος τον Κλίντον για να κλείσουν τα προβλήματα στην περιοχή; Αφού οι ίδιοι τα άνοιξαν. Δε φταίνε οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι ιμπεριαλιστές για το αιματοκύλισμα στα Βαλκάνια, για τις διενέξεις που υπάρχουν";

Ολοκληρώνοντας το σχόλιό της η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε: "Αλλη έπρεπε να ήταν η απάντηση. Οτι δηλαδή δε νομιμοποιείται ο κ. Κλίντον να "συμβουλεύει" την ελληνική κυβέρνηση. Βλέπετε όμως πως δεν απαντάει έτσι η κυβέρνηση. Γιατί ακριβώς αποδέχεται τις παρεμβάσεις των Αμερικάνων στα Βαλκάνια".


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ