Πέμπτη 5 Γενάρη 1995
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΟΣΝΙΑ
Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονται

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. -

Η Ομάδα Επαφής συγκαλείται σήμερα στη Βόννη σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων, με στόχο την αναζήτηση τρόπων για την προώθηση των ειρηνευτικών συνομιλιών μέσα στις νέες συνθήκες οι οποίες επικρατούν στη Βοσνία. Οι ισχυρές συγκρούσεις που μαίνονται, ωστόσο, στην περιοχή του Μπίχατς, απειλούν τη συμφωνημένη εκεχειρία.

Στο Σεράγεβο, συναντήθηκαν χτες εκπρόσωποι των Σέρβων και των μουσουλμάνων υπό την προεδρία του διοικητή του ΟΗΕ στη Βοσνία, Μάικλ Ρόουζ, και συζήτησαν τα βήματα που πρέπει να γίνουν προκειμένου να εδραιωθεί η εκεχειρία, να εφαρμοστούν οι όροι της σχετικής συμφωνίας και να εκτονωθεί πλήρως η κατάσταση στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, δηλαδή, την περιοχή του Μπίχατς και της Βελίκα Κλάντουσα, όπου οι συγκρούσεις συνεχίζονται.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τις επιθέσεις στη συγκεκριμένη περιοχή κάνουν οι δυνάμεις των Σέρβων της Κράινα, που, παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις ορισμένων αξιωματούχων του ΟΗΕ, δεν έχουν ακόμη αρχίσει να αποχωρούν από την περιοχή, καθώς οι άντρες του Φίκρετ Αμπντιτς. Ορισμένες πληροφορίες έκαναν, μάλιστα, λόγο για ανάμειξη στις συγκρούσεις και δυνάμεων των Σέρβων της Βοσνίας, αλλά δε στάθηκε δυνατό να επιβεβαιωθούν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ