Κυριακή 8 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Ολοι μαζί για τη νίκη

Πανελλαδικό συντονισμό και κλιμάκωση του αγώνα αποφάσισαν οι εκπρόσωποι των Συντονιστικών Επιτροπών των αγροτών απ' όλη τη χώρα, στην πανελλαδική σύσκεψη που έγινε χτες, στη Λάρισα

"Συντονίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μέχρι την τελική νίκη". Αυτά δήλωσαν με μια φωνή οι εκπρόσωποι περισσοτέρων από 50 Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα που έχουν στήσει κοντά στα 100 μπλόκα αγροτών σ' ολόκληρη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της πανελλαδικής σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χτες το μεσημέρι στη Λάρισα.

Στη σύσκεψη επιβεβαιώθηκε περίτρανα η ενότητα των εξεγερμένων αγροτών και η αποφασιστικότητά τους ν' ακολουθήσουν όλοι μαζί το δρόμο της πάλης που οδηγεί στη νίκη. Καταδικάστηκε ομόφωνα η επιχείρηση "αντιτρακτέρ" της κυβέρνησης.

Ταυτόχρονα οι Συντονιστικές Επιτροπές απηύθυναν έκκληση στους εργαζόμενους, στους επαγγελματοβιοτέχνες, στη νεολαία, στους συνταξιούχους, προς όλες τις άλλες λαϊκές τάξεις και στρώματα να συνεχίσουν και να εντείνουν την αλληλεγγύη τους στον αγώνα της αγροτιάς.

Με μια φωνή - ο λάρυγγας δεν αντέχει πια - που έβγαινε από τα βάθη της καρδιάς, εκπρόσωποι των συντονιστικών επιτροπών από νομούς της Θράκης, της Μακεδονίας, της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της Στερεάς Ελλάδας, της Πελοποννήσου, της Κρήτης, μετέφεραν στη σύσκεψη το μήνυμα του αγώνα και της νίκης. Το κοινό μήνυμα όλων: "ή τώρα ή ποτέ". Πίστη όλων ότι ο συντονισμένος, ενωτικός αποφασιστικός αγώνας θα φέρει τη νίκη.

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός ο εκπρόσωπος της Κρήτης που ανακοίνωσε πως αύριο Δευτέρα τα τρακτέρ θα κλείσουν την εθνική οδό Χανίων - Ηρακλείου, ενώ κι άλλοι εκπρόσωποι δήλωναν πως στις επόμενες μέρες θα στηθούν κι άλλα, πολλά μπλόκα.

Η συγκίνηση κορυφώθηκε όταν ο εκπρόσωπος των σωματείων αστυνομικών Λάρισας χαιρέτισε τους αγρότες αποκαλώντας τους "αδέλφια μας", έκφρασε τη συμπαράσταση στον αγώνα της αγροτιάς και δήλωσε πως οι αρμόδιοι πρέπει να κατανοήσουν ότι οι αστυνομικοί δε θέλουν να χρησιμοποιούνται ως κατασταλτική δύναμη των λαϊκών αγώνων.

Σε δελτίο Τύπου που εκδόθηκε μετά το τέλος της σύσκεψης δηλώνεται η απόφαση όλων να κλιμακώσουν και να συντονίσουν πανελλαδικά τον αγώνα μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών.

Μεθαύριο Τρίτη θα γίνει παγκαρδιτσιώτικη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία της πόλης,που οργανώνουν οι μαζικοί φορείς του νομού. Την ίδια μέρα, στις 6 μ.μ. θα γίνει συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας του Βόλου, που διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων και Συνδικαλιστών Βόλου. Αύριο Δευτέρα, ανάλογη συγκέντρωση διοργανώνει η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων της Λάρισας, ενώ για την Τρίτη προγραμματίζεται και στα Τρίκαλα.

Οσο για την "αντιτρακτέρ" επιχείρηση της κυβέρνησης, αυτή εμφανώς πλέον δεν "τραβάει" και ο κυβερνητικός και κομματικός μηχανισμός του ΠΑΣΟΚ "σπάει τα μούτρα του" στις αντιστάσεις των μελών και οπαδών αγροτών του κυβερνώντος κόμματος που μετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πιο δυναμικά στις 28 του Γενάρη(2001-12-29 00:00:00.0)
Πιο πολλοί, πιο δυνατά!(2001-12-06 00:00:00.0)
Συγκεντρώνονται «στρατιές»!(2001-12-05 00:00:00.0)
Ξεκινούν οι αγρότες(1998-01-09 00:00:00.0)
Απαντούν με πανελλαδικό συντονισμό(1996-12-07 00:00:00.0)
Πανελλαδική σύσκεψη σήμερα στη Λάρισα(1995-03-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ