Τετάρτη 25 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Αγωνία για τους νέους λαϊκούς αγώνες

Να αξιοποιήσει τις μέρες των γιορτών, προκειμένου να αντιμετωπίσει "προληπτικά" το ενδεχόμενο ξεσπάσματος νέων αγώνων στις αρχές της καινούριας χρονιάς, σχεδιάζει η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται ταυτόχρονα αφ' ενός να αποτρέψουν την "επανάληψη" των αγωνιστικών κινητοποιήσεων των αγροτών και των ναυτεργατών και από την άλλη να "εκτονώσουν" τη συσσωρευμένη αγανάκτηση σε μια σειρά κλάδους, με πρώτους τους εκπαιδευτικούς.

Οι συντονισμένες ενέργειες κυβέρνησης και κόμματος απασχόλησαν την πολύωρη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ προχτές το βράδυ υπό τον Κ. Σημίτη. Ενδεικτική ήταν η δήλωση του Κ. Σκανδαλίδη,ο οποίος είπε ότι δεν έγινε αναλυτική συζήτηση για τους αγρότες, γιατί "έχουμε μπροστά μας και άλλα θέματα πολύ σοβαρά, τα οποία πρέπει επίσης να προλάβουμε, να κάνουμε σοβαρή προετοιμασία και σωστή αντιμετώπιση για να μην ξαναζήσουμε παρόμοια φαινόμενα".

Μπορεί "προς τα έξω" να διοχετεύεται ότι η κυβέρνηση βγήκε αλώβητη και νικητής από την αναμέτρηση με τους αγρότες, καθώς και ότι έστειλε προς κάθε κατεύθυνση μήνυμα πως δεν πρόκειται να ικανοποιηθούν αιτήματα όσο δίκαια και αν είναι, αλλά στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχει έντονη αγωνία αν θα αντέξει στο επόμενο κύμα των λαϊκών αντιδράσεων και κινητοποιήσεων.

Στα πλαίσια του Κινήματος σχεδιάζεται αμέσως μετά τις γιορτές ειδική συνεδρίαση της ΚΕ για τα αγροτικά, για την ανάπτυξη, την πορεία εσωκομματικής ανασυγκρότησης και - το θυμήθηκαν ξανά - το διάλογο για την "Κεντροαριστερά", ενόψει και της διεθνούς φιέστας που διοργανώνει στην Αθήνα το ΠΑΣΟΚ.

Παράλληλα, ο Κ. Σημίτης ανησυχεί ιδιαίτερα από το γεγονός ότι ορισμένα στελέχη και μέλη της κυβέρνησης δε "συμμετέχουν ενεργά" στην υπεράσπιση των κυβερνητικών επιλογών, φροντίζοντας να τηρούν "διακριτές αποστάσεις". Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας ακούστηκε πρόταση από την Β. Παπανδρέου για συγκρότηση ηγετικής ομάδας στο ΠΑΣΟΚ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Η «αγωνία» των τραπεζιτών...(2009-01-10 00:00:00.0)
Καρπίζει ο σπόρος του αγώνα(2005-05-17 00:00:00.0)
«Θεραπεία» για την κυβέρνηση οι Ολυμπιακοί Αγώνες!(2001-07-04 00:00:00.0)
Πανικόβλητη η κυβέρνηση του "φραγγελίου"(1997-02-06 00:00:00.0)
Αγωνία για τα "μέσα" επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής(1997-01-08 00:00:00.0)
Αγώνας δρόμου για την εξουσία(1996-05-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ