Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΕΣΤΗΣ ΚΟΛΟΖΩΦ
Δεν έχετε φραγμούς στον αντιλαϊκό σας κατήφορο

"Το ΚΚΕ δεν είχε αυταπάτες ότι, ανεξάρτητα από τις υποσχέσεις που το ΠΑΣΟΚ έδινε προεκλογικά, θα εφάρμοζε μετεκλογικά πολιτική αυστηρής λιτότητας, με αυστηρά μέτρα, γιατί αυτό απαιτεί η Ευρωπαϊκή Ενωση και η κατάκτηση των ονομαστικών δεικτών, για να μπούμε στην Οικονομική και Νομισματική Ενωση".Αυτό υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕΟρ. Κολοζώφ, μιλώντας επί του προϋπολογισμού στη Βουλή το περασμένο Σάββατο."Εμείς - συνέχισε ο ομιλητής - είχαμε προειδοποιήσει τον ελληνικό λαό για το τι θα ακολουθήσει αμέσως μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης. Δε μας ξενίζει, λοιπόν, η ανάλγητη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση Σημίτη. Δε μας ξενίζει, ούτε ο εχθρικός τρόπος που αυτή η κυβέρνηση αντιμετωπίζει τις λαϊκές κινητοποιήσεις. Γνωρίζαμε ότι είναι αποφασισμένη να εφαρμόσει τις επιταγές των πολυεθνικών και του Διευθυντηρίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πως για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι ικανή να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο, που έχει στη διάθεσή της και όλο τον κατασταλτικό μηχανισμό του αστικού κράτους".

Το "ρεκόρ" της σημερινής κυβέρνησης

Στη συνέχεια, ο κομμουνιστής βουλευτής, αφού αναφέρθηκε εκτενώς στην αφόρητη κατάσταση που υπάρχει για το λαό και στις λαϊκές κινητοποιήσεις - για να αντιμετωπιστεί η συντηρητική λαίλαπα, αφού οι εργαζόμενοι δε διαθέτουν άλλο μέσο για να προστατέψουν τη θέση και το εισόδημά τους - επισήμανε ότι η σημερινή κυβέρνηση κατέχει ένα "ρεκόρ". "Είχαμε πολλά χρόνια - είπε - να δούμε τους σκοτεινούς μηχανισμούς του παρακράτους να κινητοποιούνται και να προσπαθούν να βάλουν τη μία κατηγορία των εργαζομένων έναντι στην άλλη. Είχαμε καιρό ν' ακούσουμε για τις σιωπηλές πλειοψηφίες, για τους αγανακτισμένους, δήθεν, πολίτες. Για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια ξανακούσαμε για κομμουνιστικό δάκτυλο, για μηχανισμούς του ΚΚΕ που βρίσκονται πίσω από κάθε κινητοποίηση. Η κυβέρνηση αυτή εξάντλησε όλα τα επιχειρήματά της γρήγορα, χωρίς να πείσει κανέναν για την ειλικρίνεια και τις καλές της προθέσεις. Το μόνο που της έχει μείνει είναι η ιδεολογική τρομοκρατία και η κατασυκοφάντηση των αγώνων του λαού μας".

Βίαια προς την ανεργία και την εξαθλίωση

Ο Ορ. Κολοζώφ αναφέρθηκε σε συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων και ιδιαίτερα στους ναυτεργάτες και τους αγρότες, όπου εφαρμόζεται η πολιτική της βίαιης εκπόρθησής τους από τα επαγγέλματα που κάνουν, χάριν συγκεκριμένων συμφερόντων. Για τους ναυτεργάτες σημείωσε ότι η μείωσή τους από 100.000, που ήταν πριν στις 30.000 - καθώς και το γεγονός ότι αυτή η αρνητική εξέλιξη θα συνεχιστεί - οφείλεται στο γεγονός ότι οι εφοπλιστές, αυτοί οι πατριώτες, όπως είπε ειρωνικά, γέμισαν τα καράβια τους με ξένα πληρώματα.

Σε ό,τι αφορά τους αγρότες υπογράμμισε ότι η αλματώδης τάση μείωσης του αγροτικού πληθυσμού δεν οφείλεται, όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Γεωργίας στο γεγονός ότι οι παραγωγοί είναι άτομα μεγάλης ηλικίας που σιγά-σιγά αποσύρονται από τις εργασίες τους και συνταξιοδοτούνται, οπότε και δεν υπάρχει πρόβλημα. "Φαίνεται - είπε - ότι κατά τον υπουργό Γεωργίας ο αγροτικός πληθυσμός έπαψε να πολλαπλασιάζεται. Σταμάτησαν, δηλαδή, οι γυναίκες να κάνουν παιδιά". Και πρόσθεσε: "Πάντα υπήρχαν αγρότες που εγκατέλειπαν τους αγρούς, όμως σήμερα αυτή η διαδικασία επιταχύνεται βίαια, γιατί αυτός ο σχεδιασμός, που συμφωνήθηκε με την ΓΚΑΤΤ και την κοινή αγροτική πολιτική, προχωράει προς αυτή την κατεύθυνση. Κι αυτή η διαδικασία γίνεται στα τυφλά, χωρίς να δημιουργούνται εναλλακτικές δραστηριότητες γι' αυτούς και τα παιδιά τους. Αυτοί οι άνθρωποι προσπαθούν να επιβιώσουν μέσα σ' αυτή τη θύελλα που τους έσπρωξε η αποδοχή της πολιτικής του Μάαστριχτ". Αναφερόμενος δε, στα αιτήματα των αγροτών ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ τόνισε ότι πολλά από αυτά θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν, αν όχι όλα, αλλά η κυβέρνηση κράτησε τη γνωστή στάση, γιατί οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν αυτό το διάστημα η αιχμή του δόρατος της αντίστασης του λαού στις επιλογές των πολυεθνικών και του Μάαστριχτ.

Θα φύγετε δίχως να το καταλάβετε

Ο κομμουνιστής βουλευτής σχολίασε και τη θέση που είχε διατυπώσει ο πρωθυπουργός ότι δηλαδή προτιμάει να φύγει από τη θέση που κατέχει παρά να δεχτεί τα αγροτικά αιτήματα. "Μη βιάζεστε κ. πρωθυπουργέ - είπε - να βάζετε τέτοια διλήμματα στον εαυτό σας. Οταν έρθει η στιγμή να φύγετε ούτε που θα το καταλάβετε. Συνεχίζοντας αυτή την πολιτική και κρατώντας αυτή την αλαζονική στάση προς τους εργαζόμενους, δε θα αργήσει η στιγμή που θα πάτε στο σπίτι σας... Εφόσον, όμως, μπορέσετε να ολοκληρώσετε τους αντιλαϊκούς χειρισμούς των πολυεθνικών και όταν δε θα σας χρειάζονται πια, να είστε σίγουρος πως θα σας στείλουν στο σπίτι αυτοί που σήμερα σας στηρίζουν".

Καταλήγοντας ο ομιλητής επανέλαβε τις προτάσεις του ΚΚΕ για τα λαϊκά προβλήματα και σημείωσε ότι είναι λαϊκή απαίτηση να αλλάξει η σημερινή κατάσταση και η πολιτική που εφαρμόζεται.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο καθένας στο πόστο του...(2009-02-04 00:00:00.0)
Σε απόγνωση οι αγρότες λόγω λειψυδρίας(2002-07-19 00:00:00.0)
Ωρα για το μέτωπο μικρομεσαίας αγροτιάς - λαϊκών στρωμάτων(1999-03-21 00:00:00.0)
Αγώνας ζωής κόντρα σε καταστροφικές επιλογές(1998-02-01 00:00:00.0)
Το φως που άρχισε να καίει(1998-01-18 00:00:00.0)
"Μια γροθιά"(1996-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ