Τρίτη 24 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καραγκιοζιλίκια

Καραγκιοζιλίκια, αίσχος, ντροπή, ξεφτίλα. Δεν έχω τι να πω. Είμαι τόσο εξοργισμένος που η ευπρέπεια, η εφημερίδα και η ιδεολογία που υπηρετώ δε θα σταθούν εμπόδιο στο να εκφραστώ με άκομψο τρόπο.

Είπα να μην ασχοληθώ άλλη φορά με σκουπιδοτενεκέδες και απορριμματοφόρα, αλλά μπαίνουν προκλητικά στο σπίτι, βρωμοκοπούν, πιρουνιάζουν τα ρουθούνια μου και δεν μπορώ να μείνω απαθής και να κρατηθώ και δεν ξέρω αν θα πρέπει να κρατηθώ.

Φυσικά για την τηλεόραση θα μιλήσω. Φυσικά για τον "Σκάι". Θα μιλήσω φυσικά για τον κ. Ευαγγελάτο, που θέλει να παρουσιάζεται αντικειμενικός και με κοινωνικές υπερευαισθησίες.

Κύριε, Ευαγγελάτε, λοιπόν, υπάρχουν εκατοντάδες συγγραφείς που έχουν αφιερώσει τη ζωή τους παράγοντας έργο, έργο σοβαρό και σπουδαίο. Συγγραφείς που αφιέρωσαν τη ζωή τους πάνω στην τέχνη, και τον πολιτισμό, πάνω στα κοινωνικά κι άλυτα προβλήματα του λαού. Και ποτέ, μα ποτέ δεν είδα να παρουσιάζετε έναν απ' αυτούς και να προβάλλετε το βιβλίο του γκραν πλαν στην οθόνη. Ποτέ, και τώρα ξάφνου το ενδιαφέρον σας για το βιβλίο. Συγγραφέας και αντικριστά στο παραθύρι σας η πασίγνωστη ξανθιά κυρία που επιμένει να μας ενοχλεί. Η κυρία, που καδραριζότανε στα κανάλια και την τρώγαμε στη μάπα, γιατί είχε την τύχη ή την ατυχία να παντρευτεί κάποιον επίσης γνωστό τροβαδούρο της νύχτας. Σκασίλα μας. Το βιβλίο τής εν λόγω κυρίας θα παρουσιαστεί στα Μαμούνια (για φαντάσου), όπου και θα παραβρεθεί να υπογράψει (βιβλία). Σκασίλα μας. Στο βιβλίο η κυρία τάδε γράφει για τη μαρτυρική ζωή της με τον τάδε γνωστό τραγουδιστή στα 5,5 χρόνια της γνωριμίας τους και τα βγάζει όλα στη φόρα. Και για μια ακόμα φορά σκασίλα μας για τους έρωτες και τα μίση αυτής της κυρίας. (Αχ καημένο βιβλίο τι τραβάς!!! Ετσι είναι, αφού μπορείς να γράφεις χωρίς να πληρώνεις πρόστιμο!).

Και για να γίνει πιο ενδιαφέρον το περιεχόμενο τάχα ο εν λόγω τραγουδιστής θίχτηκε και υπέβαλε μήνυση για να εμποδίσει την κυκλοφορία του.

Τέτοιος ξεφτιλισμός, τέτοια ρεζιλίκια, τέτοια κατάπτωση κ. Ευαγγελάτε;

Αμ και το άλλο, μια που πήρε τώρα να τρέχει η γλώσσα μας μετά τον βουτυρομπεμπέ με το παπιονάκι, που ξερνοβολούσε χολή και μίσος για τους αγώνες των αγροτών και μας γέμισε αηδία, ξαναχτύπησες με την πρόσκληση - πρόκληση του άλλου άκαπνου τσιρκολάνου, πορνολάγνου και πορνογράφου να μολύνει τον αέρα μας με ύβρεις, συκοφαντίες και απειλές (μέχρι και φόνο θα κάνει) με το κουτσαβακίστικο μπλαζέ καλοπληρωμένο ύφος του.

Κακή και άτυχη υπηρεσία προσφέρει στους κυβερνώντες. Θα μπορούσες να καλέσεις στο παραθύρι - αν σ' έκοφτε η αντικειμενικότητα - και δυο άλλους δημοσιογράφους, με διαφορετική άποψη και τέτοιοι υπάρχουν πολλοί, να του αντιπαρατεθούν. Δεν το 'κανες. Ηθελες την αναμέτρηση στο πιο χαμηλό σκαλί. Και πάλι δε σου βγήκε. Η διαφορά ύφους, ευπρέπειας και ευγένειας μεταξύ αυτών και των συνομιλητών των κατακουρασμένων και χιλιοταλαιπωρημένων αγροτών, ήταν αισθητά φανερή.

Επιτέλους, πότε ο κατήφορος θα πιάσει πάτο, μήπως και ησυχάσουμε.

Βασίλης ΛΙΟΓΚΑΡΗΣ


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ