Σάββατο 21 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 1997
ΒΑΡΥΠΟΙΝΙΤΙΣΣΑ
η κυβερνητική πολιτική

Αλέκα Παπαρήγα: Θατσερική είναι η πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη, θατσερικός και ο προϋπολογισμός. Αυταρχικές και βίαιες οι μέθοδοι, για να επιβληθεί αυτός ο προϋπολογισμός

Σημαντική πολιτική παρέμβαση του ΚΚΕ, αποτέλεσε η χτεσινοβραδινή ομιλία της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ στη Βουλή, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό.

Το τελευταίο διάστημα, επισήμανε η Αλέκα Παπαρήγα, εμφανίζεται στη χώρα μας οξυμένο το πρόβλημα της δημοκρατικής και πολιτικής ηθικής.Εδώ και 20 μέρες, είπε, δεν περίσσεψαν μόνο τα μπλόκα και οι διαμαρτυρίες. Περίσσεψε και ο παρασκηνιακός τρομοκρατικός εκβιασμός, η ρουσφετολογία, η κομματική και κρατική εξαγορά. Θέλετε,κατήγγειλε η ΓΓ του Κόμματος την κυβέρνηση, ένα λαό προσκυνημένο, να αισθάνεται την ανάγκη να φιλήσει όποιο χέρι δεν μπορεί να δαγκώσει.

Σε όλα τα ζητήματα, συνέχισε η Αλέκα Παπαρήγα, τα κόμματα που υπογράψατε τη Συνθήκη του Μάαστριχτ βάζετε την ταμπέλα "αναδιάρθρωση" και "προσαρμογή" και ο ένας κάνει κριτική στον άλλο για την ικανότητα προώθησης αυτής της αναπροσαρμογής. Το ΚΚΕ είναι με τις αλλαγές, από τις οποίες επωφελείται ο λαός και χάνει το μεγάλο κεφάλαιο. Τέτοιες αλλαγές αντιπροσωπεύουν το σύγχρονο και το καινούριο.


ΣΕΛ.  6   -   7

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ