Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑΣ"
Εργα αποσπασματικά και χωρίς προγραμματισμό

Ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Απ. Τασούλα, για το κτιριακό πρόβλημα του νοσοκομείου

Το κτιριακό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του "Ασκληπιείου Βούλας" καθώς η χωροταξική διάταξη των περιπτέρων νοσηλείας και το γεγονός ότι 25 από το σύνολο των κτιρίων είναι παλιά, κτισμένα από το 1920, ακατάλληλα και κάνουν απαράδεκτες τις συνθήκες νοσηλείας των ασθενών.

Τα προβλήματα του "Ασκληπιείου" έφεραν με ερώτησή τους στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Απ. Τασούλας.Το αίτημα, υπογραμμίζουν, να οικοδομηθεί ενιαίο και σύγχρονο κτίριο, παρά τις εξαγγελίες που έγιναν κατά καιρούς από όλες τις κυβερνήσεις, όχι μόνο δεν υλοποιήθηκε, αλλά αντίθετα με τις προσθήκες, συμπληρώσεις και ανοικοδομήσεις νέων πτερύγων και κτιρίων πάει να δημιουργηθεί μια τετελεσμένη κατάσταση, με απρόβλεπτες και αρνητικές συνέπειες για το μέλλον του νοσοκομείου, ιδιαίτερα σε σχέση με το ιδιοκτησιακό καθεστώς, μιας και τα κτίρια και οικόπεδα ανήκουν μέχρι και σήμερα στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και όχι στο δημόσιο.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τις περιπτώσεις κτιρίων για το τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, το Νεφρολογικό και το "Αθανασάκειο" που έγιναν έκτακτα και τα οποία ενδέχεται να μην είχαν αρχική άδεια ανοικοδόμησης.

"Αυτό που προκύπτει από τα παραπάνω - τονίζουν οι δύο βουλευτές του ΚΚΕ - είναι ότι ξοδεύονται δισεκατομμύρια δραχμές για έργα που γίνονται αποσπασματικά, χωρίς προγραμματισμό και τα οποία δε λύνουν το πρόβλημα, αντίθετα χειροτερεύουν την κατάσταση επιβαρύνοντας τη λειτουργία όλου του νοσοκομείου".

Οι Ορ. Κολοζώφ και Απ. Τασούλας ερωτούν τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας γιατί γίνεται σπατάλη τόσων δισεκατομμυρίων δραχμών στο "Ασκληπιείο Βούλας" για προσθήκες, συμπληρώσεις, επεκτάσεις κτιρίων που δε λύνουν το οξύτατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο και δεν προχωράει η κυβέρνηση στην ανέγερση ενός ενιαίου σύγχρονου νοσοκομείου, στο χώρο των 110 στρεμμάτων που καταλαμβάνει σήμερα το "Ασκληπιείο Βούλας". Ακόμη, ερωτούν πώς αντιμετωπίζει το υπουργείο το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, αν έχουν γίνει ενέργειες και ποιες με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, για την αλλαγή του και το πέρασμα του "Ασκληπιείου Βούλας" στο ελληνικό δημόσιο.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
«Γολγοθάς» για υγειονομικούς και ασθενείς η μετατροπή τους σε μιας νόσου(2021-04-16 00:00:00.0)
Τεράστια προβλήματα για εργαζόμενους και ασθενείς... «εισιτήριο» για επιχειρηματικά συμφέροντα(2018-07-14 00:00:00.0)
Εκρηξη βόμβας(2012-06-16 00:00:00.0)
Επικίνδυνα «μπάι-πας» στα δημόσια νοσοκομεία(2007-05-11 00:00:00.0)
Καταδίκασαν την αντιλαϊκή συμφωνία(2006-11-16 00:00:00.0)
Αναγκαίος ο αξονικός τομογράφος(1998-09-26 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ