Παρασκευή 20 Δεκέμβρη 1996
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Βομβιστική ενέργεια στο Χαλάνδρι

Καμιά οργάνωση δεν είχε αναλάβει ως αργά χτες το βράδυ την ευθύνη για την έκρηξη ωρολογιακού εκρηκτικού μηχανισμού σε υποκατάστημα της τράπεζας Σίτι Μπανκ στην οδό Βάρναλη 7 στο Χαλάνδρι.

Η έκρηξη, που σημειώθηκε μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ήταν ισχυρή και λίγο έλειψε να προκαλέσει ανθρώπινα θύματα. Οι βομβιστές είχαν αφήσει τη βόμβα στο πεζοδρόμιο, κοντά στο αυτόματο μηχάνημα συναλλαγών της τράπεζας, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι υπήρχε ακόμα συνεχής κίνηση πεζών και οχημάτων. Η συνδεσμολογία της βόμβας παραπέμπει στη "17 Νοέμβρη" και τον "ΕΛΑ", αλλά το γεγονός ότι δεν υπήρξε προειδοποιητικό τηλεφώνημα, όπως έκαναν τουλάχιστον κατά το παρελθόν αυτές οι οργανώσεις, κάνει τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, να είναι επιφυλακτικοί για την ταυτότητα των δραστών.

Το βέβαιο είναι ότι πρόκειται για τυφλό χτύπημα, που οι γνωστές οργανώσεις, όπως έχουν δείξει τουλάχιστον κατά το παρελθόν, δε θα ήθελαν να χρεωθούν. Ανώτατος αξιωματικός της Αστυνομίας διατύπωσε χτες την άποψη ότι οι εμφανίσεις των τρομοκρατικών οργανώσεων έχουν διαφοροποιηθεί τα τελευταία χρόνια. "Η 17Ν, συνέχισε ο ίδιος αξιωματικός, δεν είναι πλέον αυτή που ήταν κάποτε. Ο ΕΛΑ έχει εξαφανιστεί, ενώ έχουν παρουσιαστεί νέες οργανώσεις, που αναπτύσσουν τρομοκρατική δράση εντελώς ερασιτεχνικά". Ο ίδιος αξιωματικός εκφράζοντας την προσωπική του άποψη είπε, επίσης, ότι δεν αποκλείεται να βρίσκονται σε φάση διάλυσης οι γνωστές τρομοκρατικές οργανώσεις, αλλά κάποιοι πυρήνες τους να λειτουργούν πλέον αυτόνομα, τοποθετώντας ακόμα βόμβες σε εύκολους στόχους. "Γι' αυτό, κατέληξε ο ίδιος αξιωματικός, δεν υπάρχουν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα, ούτε προκηρύξεις, με τις οποίες έδιναν κάποτε το στίγμα τους, σχεδόν αμέσως μετά από κάθε τρομοκρατική ενέργεια".


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ